Pesto de Leurda: Vedeta Primaverii Plina de Nutrienti si Vitamine

0 1,264

Am facut pesto cu busuioc in trecut, dar am dat peste un nou pesto de sezon! Pesto de Leurda aromat, facut din frunze proaspat culese. Ii vei adora aroma aceea blanda de usturoi!

Pesto de Leurda, Vedeta Primaverii Plina de Nutrienti

Dupa ce am explorat beneficiile leurdei pentru sanatate, nu am mai stat pe ganduri si am iesit la vanatoarea de leurda. De acum, astept primavara nerabdatoare pentru a prepara din nou acest Pesto de Leurda Vegan! Incearca si tu reteta mea si vei intelege de ce spun asta.

Cum se Face Pesto de Leurda Vegan?

Ingredientele traditionale de pesto contin frunze de busuioc, usturoi, seminte de pin, ulei de masline si parmezan. Pentru a face pesto vegan trebuie sa inlocuiti parmezanul normal cu cel vegan sau sa il eliminati din reteta.

Drojdia inactiva este ideala pentru deliciosul pesto. Aroma sa “nucoasa” si branzoasa este sporita de sare si usturoi. Drojdia inactiva este adesea fortificata cu vitamina B12, deci este un ingredient vital pentru vegani.

Pot Folosi si Alte Frunze Pentru Pesto?

Pesto vegan poate fi facut cu multe tipuri de frunze verzi – spanac, coriandru, busuioc, etc. Dar este primavara si a sosit sezonul leurdei, care da o aroma de usturoi delicioasa.

Depozitare

Tineti-l intr-un recipient inchis etans, la frigider pentru o saptamana maxim. Iti recomand sa adaugi deasupra pesto-ului si un strat de ulei, care va reduce expunerea la aer si riscul de a se innegri.

PESTO VEGAN CU USTUROI SALBATIC

Pesto cu usturoi salbatic pentru care sa devii wild! Acest pesto cu leurda este cel mai bun acompaniament pentru paste sau sandvici-uri delicioase.

Ingrediente

  • 2 cani leurda
  • 2 linguri seminte de pin sau (nuci, caju, floarea soarelui)
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • ½ lingurita sare
  • 75ml ulei de masline

Metoda de Preparare

1. Spalati bine frunzele de leurda, scurgeti si uscati cu un prosop de bucatarie.

2. Tocati frunzele si transferati-le in robotul de bucatarie.

3. Prajiti semintele de pin intr-o tigaie pana devin aromate, (fara ulei), apoi tocati-le marunt.

4. Adaugati semintele de pin si restul ingredientelor peste leurda si procesati pana ajunge la consistenta dorita.

5. Sterilizati un borcan apoi umpleti cu pesto de leurda. Puneti deasupra un strat de ulei de masline, sau serviti-l imediat cu paste!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy