Mancare de Naut de Post / Naut Tikka Masala

0 1,152

Mancare de naut de post, naut tikka masala, tocana Indiana cu naut sau indiferent de cum s-ar numi, este un fel de mancare incredibil de usor si absolut delicios in varianta vegana a acestui preparat clasic Indian.

Mancare de Naut de Post, Naut Tikka Masala Indiana

Mancare de Naut de Post / Naut Tikka Masala

Naut tikka masala sau mancare de naut de post este sanatoasa, gustoasa si super aromata. Numele sau tikka masala provine de la un curry Indian cu pui gatit intr-un sos picant aromat. Noi vom inlocui puiul cu naut si va asigur ca iese un curry absolut delicios.

Cum Facem Cea Mai Buna Mancare de Naut, Simplu si Rapid

Dupa cum v-am spus este foarte aromata, dar voi sunteti in control cat de picanta doriti sa fie. Eu nu am vrut sa iasa foarte picanta si am adaugat mai putine condimente decat cere reteta traditionala de tikka masala. Am folosit ghimbir proaspat, pasta de tomate, si un pic mai mult curry decat folosesc eu in mod obisnuit.

Iata o mica prezentare a ingredientelor de care veti avea nevoie pentru a prepara aceasta reteta usoara de mancare de naut de post:

Ulei: puteti folosi orice ulei de gatit preferati.

Ceapa: Imi place sa folosesc ceapa rosie, dar ceapa alba sau galbena functioneza bine.

Condimente: Am folosit ghimbir proaspat, usturoi, pudra de curry, chimen, coriandru pudra, garam masala, turmeric, sare si piper.

Garam Masala: Este un amestec Indian de condimente care va da preparatului gustul acela autentic. Il gasiti online sau in magazinele cu specific Asiatic.

Pasta de Tomate: Ofera bogatie, adauga aroma si ingroasa sosul.

Rosii Pasate: Puteti folosi cel de la conserva sau rosii date la blender.

Naut: Asigurati-va ca scurgeti lichidul din conserve inainte de folosire.

Suc de lamaie: Balanseaza perfect condimentele.

Lapte de cocos: Adauga cremozitate si aroma si functioneaza perfect ca inlocuitor de smantana lichida pentru gatit.

Mai Multe Retete cu Naut

Mancare de naut cu spanac

Chiftele de naut pentru burger vegan

Chiftele de naut la cuptor

Hummus cu avocado

Hummus cu ardei copt

Mod de Preparare

Ingrediente

  • 2 conserve naut
  • 3 catei de usturoi
  • ½ lingura ghimbir
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 300g rosii pasate
  • 1 ½ linguri pasta de rosii
  • 200ml lapte de cocos de la conserva
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 1 lingurita garam masala, sau dupa gust
  • ¼ lingurita chimen macinat
  • 1 ½ lingurita pudra de curry
  • ½ lingurita boia iute
  • Sare si piper dupa gust
  • Coriandru sau patrunjel
  • 1 lingura suc de lime

Mod de Preparare

1. Incingeti o cratita mare la foc mediu-mare si adaugati uleiul.

2. Sotati ceapa, usturoiul si ghimbirul amestecand frecvent incat sa nu se arda.

3. Reduceti focul la mediu, presarati sare si piper apoi continuati sa sotati 5 minute sau pana cand ceapa devine translucida.

4. Adaugati toate condimentele, rosiile pasate si pasta de rosii apoi amestecati bine.

5. Lasati sosul sa fiarba 5-10 minute la foc mic si mai adaugati putina apa la nevoie.

6. Puneti nautul si laptele de cocos. Amestecati si lasati sa fiarba 8-10 minute. Acoperiti vasul cu un capac lasand putin spatiu sa iasa din abur.

7. Gustati si mai asezonati daca este necesar apoi puneti sucul de lamaie, amestecati si garnisiti cu frunze de coriandru sau patrunjel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy