Supa de Porumb Vegana – Corn Chowder

0 417

Supa De Porumb sau cunoscuta drept corn chowder in America este cremoasa si delicioasa. Aceasta supa vegana este facuta cu porumb proaspat, fara lactate si este super usor de facut din doar din cateva ingrediente integrale pe baza de plante!

Supa de Porumb Vegana

 

Esti in cautarea unei retete de supa vegana cu porumb? Ei bine, nu va mai fi nevoie sa cauti in alta parte, deoarece aceasta reteta pentru supa de porumb este usor de urmat iar rezultatele sunt uimitoare!

Supa este plina de legume si are o textura cremoasa, aromata si perfecta pentru o zi rece (sau orice alta zi!). Puteti reincalzi supa pe aragaz si servi la pranz sau cina!

Corn Chowder Sanatoasa

Totul se prepara intr-o singura oala si va scapa de munca cu spalatul vaselor.

Este sanatoasa si nutritiva. Este un mod excelent de a va asigura doza zilnica de legume si fibre din porumb care va mentine satul mai mult timp. In plus, aceasta supa nu contine lactate si gluten.

Este de asemenea foarte usor de facut – vei avea masa gata intr-o clipita.

Despre Ingrediente

Porumb – Eu folosesc porumb proaspat cand este in sezon, dar se poate folosi porumb congelat sau de la conserva.

Aromatice – Ceapa, usturoiul, telina apio, si ardeiul gras adauga multa savoare si textura. Puteti adauga si alte legume in plus daca doriti!

Cartofi – Imi place sa pun cartofi deoarece adauga cremozitate supei. Folositi orice tip de cartofi aveti la indemana, chiar si cartofi dulci.

Caju – Pentru aceasta reteta avem nevoie de smantana vegana facut cu caju crud, dar se poate inlocui cu partea intarita de la conserva cu lapte de cocos.

Cum Se Face Supa de Porumb

Prepararea unei retete de supa de porumb vegana nu ar fi putut fi mai usoara de atat!

  • Incepeti prin sotarea cepei, telinei si ardeiului gras pentru 6-7 minute, adaugand usturoiul si cimbrul dupa 5 minute.
  • Adaugati porumbul, cartofii si frunza de dafin, apoi turnati peste supa de legume si fierbeti la foc mic 15 minute.
  • Puneti smantana vegana (sau laptele de cocos) dupa 10 minute de fiert.
  • La final, transferati 2-3 cani din supa intr-un blender si faceti un piure. Adaugati piureul in supa si bucurati-va de un bol delicios cu supa calda!

Notita: *Puteti sota legumele in apa daca doriti sa evitati uleiul. Smantana vegana se poate evita dar va trebui sa blendati jumatate din supa pentru a deveni cremoasa. Ardeiul gras se poate inlocui cu doi morcovi tocati. Inlocuiti paprika cu drojdie inactiva.*

Mai Multe Retete de Supe Vegane

Supa crema de ciuperci

Supa crema de dovleac

Supa crema de telina si cartofi

Supa minestrone de post

Supa crema de cartofi cu praz

Cea Mai Buna Supa de Porumb Dulce

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline sau ¼ cana de apa
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 3-4 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 ardei gras rosu, tocat
  • 2 bete de telina, sau ardei gras verde tocat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 6-7 cani de porumb, congelat sau proaspat
  • 500g cartofi, taiati cuburi mici
  • ¾ cana caju crud sau 400 ml lapte de cocos de la conserva
  • Sare si piper dupa gust

Pentru garnisit, optional

  • Patrunjel proaspat sau ceapa verde
  • Fulgi de ardei iute
  • Un praf de paprika afumata sau drojdie inactiva
  • Branza vegana rasa

INSTRUCTIUNI

1. Smantana de caju: Daca folositi caju, inmuiati ¾ cana de caju crud in apa calda pentru 5 minute. Scurgeti apoi faceti blendati cu ¾ cana de apa. Puneti deoparte. Sariti peste acest pas daca folositi lapte de cocos.

2. Sotat: Intr-o cratita mare, incingeti uleiul sau apa la foc mediu, adaugati ceapa, telina si ardeiul gras apoi sotati 6-7 minute. Adaugati usturoi, cimbru si putina paprika afumata dupa 5 minute.

3. Fierbeti: Adaugati cartofii, porumbul, supa de legume si frunza de dafin apoi aduceti la punctul de fierbere, reduceti focul, acoperiti cratita si fierbeti 15 minute sau pana cand puteti strapunge usor cartofii cu o furculita. Adaugati smantana de caju sau laptele de cocos cu 5 minute inainte ca supa sa fie gata. Dati jos de pe foc.

4. Blendati: Lasati supa sa se racoreasca cateva minute apoi indepartati frunza de dafin. Transferati in blender 2-3 cani din supa apoi faceti un piure. Amestecati piureul cu supa si asezonati cu sare si piper. Daca va place mai groasa, blendati mai multa supa.

5. Serviti supa de porumb cu paine crocanta, patrunjel si fulgi de ardei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy