Musetelul: Beneficiile Oferite Sanatatii si Potentialele Riscuri

0 225

Musetelul este o planta folosita de mii de ani in medicina traditionala pentru calmarea anxietatii, stomacului suparat, durerilor menstruale. Oamenii din intreaga lume consuma aceasta planta medicinala sub forma de ceai pentru a ajuta digestia si multe altele, despre care vom discuta in articolul de astazi.

La Ce Este Bun Musetelul?

Musetelul este in general o planta sigura, fiind folosita in multe culturi ale lumii pentru problemele legate de stomac, deoarece are proprietati calmante. In unele studii, amestecurile din plante si musetel arata ca ar putea avea beneficii pentru sanatate. Totusi, in combinatie cu alte plante este greu sa ne dam seama de la care beneficiaza organismul cel mai mult.

Un produs cu musetel si alte plante medicinale au aratat ca pot calma arsurile de stomac, stomacul suparat, greturile si voma. Un alt amestec cu musetel pare sa ajute copii care au colici. Haideti sa discutam in detaliu despre beneficiile musetelului.

Se crede ca musetelul ar putea calma aftele bucale cauzate de tratamentele pentru cancer. Alte cercetari sugereaza ca poate fi de folos si cu alte probleme precum hemoroizii, insomnia, anxietatea si diareea la copii. Cand este folosit topic pe piele, musetelul poate ajuta la calmarea pielii iritate si accelerarea vindecarii ranilor.

Vezi si: Remedii pentru afte bucale

Cat Musetel Este Recomandat?

Nu exista o doza standard. Expertii spun ca putem folosi undeva intre 900mg pana la 1200mg zilnic sub forma de capsule. De obicei se consuma sub forma de ceai iar unii oamenii beau una pana la patru cani pe zi.

Pentru a face ceai de musetel, turnati apa fierbinte intr-o cana in care aveti 1 pliculet cu musetel uscat si lasati sa infuzeze acoperit 5-10 minute. Beti infuzia de musetel dar asigurati-va ca cereti opinia unui medic daca considerati ca aveti nevoie.

Citeste si: Beneficiile ceaiului de crusin

Musetelul Prezinta Riscuri?

Efecte adverse: Majoritatea expertilor spun ca musetelul este o planta sigura. Poate provoca somnolenta si voma , daca este consumat in doze mari. De asemnea, are potentialul de a declansa reactii alergice la anumite persoane alergice la plantele din familia margaretelor, dar aceste reactii sunt  foarte rare.

Nu consumati musetel daca sunteti alergic la: margarete, crizanteme, galbenele, si ambrozie.

Cremele care contin musetel pot cauza eczema alergica si irita ochii. Momentan nu se stie care sunt efectele museteleul utilizat pe o perioada indelungata.

Riscuri: Discutati neaparat cu medicul inainte de a folosi aceasta planta daca aveti o problema de sanatate. Acesta contine cantitati mici de cumarina, care ar putea avea un efect slab de subtiere a sangelui, dar de obicei daca se consuma doze mari pe perioade lungi.

Nu consumati musetel cu doua saptamani inainte de o operatie deoarece ar putea interactiona cu anestezicul.

Interactiuni: Daca luati tratament regulat, discutati cu doctorul inainte de a incepe sa luati suplimente cu musetel. Musetelul ar putea interactiona cu sedativele, valeriana, sunatoarea, usturoiul, medicamentele pentru subtierea sangelui, aspirina, ibuprofenul si alte medicamente.

Deoarece nu exista informatii despre siguranta utilizarii pe termen lung, musetelul nu este recomandat femeilor insarciante sau care alapteaza. De asemenea, discutati cu pediatrul inainte de a da musetel sugarilor si copiilor.

Continuati sa cititi despre (beneficiile ceaiului de musetel).

Sursa: https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-chamomile

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy