In timpul sezonului merisoarelor, nu ma pot opri sa nu le adaug in orice reteta pot, iar acest chec cu banane sau banana bread nu este o exceptie. Este o optiune delicioasa pentru micul dejun, mai ales in lunile reci de iarna.
Chec cu Banane / Banana Bread cu Merisoare
Reteta aceasta vegana de chec cu banane sau de banana bread cu merisoare este perfecta atunci cand aveti banane foarte coapte pe care nimeni nu le mai mananca.
Iubesc o reteta buna de banana bread care se face foarte usor si este delicios. Imi place sa incerc diverse combinatii, mai ales atunci cand vine vorba de banane, pe care urasc sa le arunc.
Cu cat sunt bananele mai innegrite cu atat sunt mai bune, deoarece sunt mai dulci si nu va mai fi nevoie sa adaugati mult zahar. Aceasta reteta nu contine gluten si este 100% vegan.
Incearcati Briose cu banane si ciocolata sau Chec cu banane si ciocolata
Mod de Preparare Banana Bread
Ingrediente
- 1 cana lapte de migdale
- 1/3 cana ulei de cocos topit
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 linguri seminte de in macinate
- 2 cani faina pentru toate scopurile fara gluten
- 1 ¼ cana zahar
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita sare
- 2 banane bine coapte
- 1 ½ merisoare, proaspete sau congelate
- ½ cana nuci tocate
Instructiuni
1. Preincalziti cuptorul la 180C. Puneti hartie de copt intr-o tava, ungeti cu putin ulei apoi puneti-o deoparte.
2. Intr-un bol mare, adaugati laptele de migdale, laptele de cocos, vanilia si semintele de in apoi amestecati.
3. Adaugati faina fara gluten, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecati bine pana cand obtineti un amestec omogen. Incorporati banana zdrobita, merisoarele si nucile.
4. Transferati amestecul in tava si coaceti 70-80 de minute, sau faceti testul cu scobitoarea in centrul checului, daca iese curata atunci deliciosul chec cu banane este gata.