Chec cu Zucchini Aromat si Pufos – (Vegan Zucchini Bread)

0 817

Pregateste si tu un delicios si pufos Chec cu Zucchini vegan, care are o aroma unei prajituri, dar este preparat cu dovlecei si foarte putine grasimi – Este usor de facut, poate fi pregatit fara gluten si ramane moale cateva zile. Puteti folosi acesta reteta de zucchini bread si pentru a pregati briose vegane cu dovlecei, ideale pentru micul dejun sau de luat la pachet.

Chec cu Zucchini (Zucchini Bread) – Reteta Vegana

Cel mai bun chec cu zucchini rapid, delicios, fara oua si lactate! Pentru a obtine umiditate si textura moale, vom folosi piure de mere si dovlecei zucchini care ne permit sa folosim mai putin ulei. Gustul de dovlecel nu se va simti, ci mai degraba aromele de vanilie, nucsoara si scortisoara pe care pur si simplu le ador!

Puteti folosi un mix de faina fara gluten daca doriti varianta fara gluten. Pentru a inlocui ouale trebuie sa folositi banane zdrobite sau piure de mere sau dovleac. Am folosit zahar brun dar puteti adauga zahar de cocos sau un mix de zahar brun si zahar de cocos sau orice tip de zahar aveti la indemana pentru a indulci zucchini bread.

Incercati si: Chec cu afine si lamaie

Zucchini Bread Reteta Usoara de Post

Ingrediente

  • 200 g dovlecei razuiti si curatati de coaja
  • 1 cana de faina sau fara gluten
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara sau dupa gust
  • ¼ lingurita nucsoara
  • ½ cana zahar brun sau mai mult daca va place mai dulce
  • ½ cana piure de mere sau 1 banana zdrobita
  • ¼ cana ulei
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita jumatate otet

Mod de Preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 °C si pregatiti o tava de chec cu diametrul de 22 cm.
  2. Cerneti faina cu praful de copt intr-un bol incapator. Apoi adaugati bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, nucsoara si zahar apoi amestecati bine.
  3. Intr-un bol mic amestecati piureul de mere sau banana cu otet, ulei si vanilie.
  4. Turnati ingredientele umede si zucchini razuit peste cele uscate apoi incorporati bine.
  5. Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si uniformizati cu o spatula. Presarati deasupra nuci sau migdale daca doriti apoi coaceti pentru 1 ora.
  6. Dupa ce s-a copt checul, deschideti putin usa cuptorului si lasati-l sa stea inca 5-10 minute.
  7. Scoateti din cuptor si permiteti sa se raceasca 5-10 minute, apoi scoateti-l din tava pe un grilaj si lasati-l sa se raceasca complet.
  8. Acum puteti felia si servi cel mai bun si aromat chec cu zucchini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy