Salam de Biscuiti de Post Facut in Casa

Reteta de salam de biscuiti fara lapte si unt, perfecta pentru vegani sau cei cu alergie la lactate.

0 3,594

Salamul de biscuiti este unul dintre cele mai delicioase si practice deserturi. Totusi, reteta originala contine lapte si unt, care nu sunt potrivite pentru vegani sau cei cu alergii la lactate. Din fericire, am descoperit o reteta delicioasa de salam de biscuiti de post la fel de buna ca cea traditionala si sper sa va fie de folos.

Salam de Biscuiti de Post

Aceasta reteta de salam de biscuiti de post este foarte versatila. Pe langa biscuiti se poate adauga fistic, alune de padure sau nuci. Ba chiar il puteti prepara cu usurinta fara zahar adaugat, cu mai putin zahar sau cu un inlocuitor mai sanatos.

Pentru a prepara salam de biscuiti vegan, aveti nevoie de doar cateva ingrediente simple. Eu nu am mai adaugat zahar in plus deorece am considerat ca zaharul din biscuiti si ciocolata era de ajuns, dar bineinteles ca voi mai puteti adauga daca va place mai dulce.

Notite

Pentru a va asigura ca obtineti un preparat 100% vegan sau de post, asigurati-va ca ciocolata folosita la aceasta reteta este vegana. Puteti adauga in amestec si migdale, nuci, fistic sau stafide inmuiate in rom in locul alunelor de padure.

Eu am folosit apa in locul laptelui si ciocolata in loc de cacao pudra. Ciocolata se va intari foarte bine la frigider si nu va mai fi nevoie de unt sau margarina ca agent de intarire care pastreaza forma salamului.

Il puteti pudra cu zahar pudra sau da prin fulgi de nuca de cocos. Mie personal imi place foarte mult combinatia unica dintre ciocolata si fulgi de cocos, mai ales atunci cand prepar batoane bounty de casa.

Incercati si Alte Retete

Prajitura fara coacere cu biscuiti

Prajitura Bounty fara coacere

Biscuiti Oreo raw vegani

Ingrediente

  • 500g de biscuiti populari
  • 200g ciocolata vegana
  • 120ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • ½ cana alune de padure zdrobite, optional

Mod de Preparare

  1. Puneti apa si ciocolata intr-un vas mic si topiti ciocolata la foc mic.
  2. Puneti deoparte pentru 10 minute, apoi adaugati esenta de rom.
  3. Rupeti biscuitii apoi si adaugatii in amestecul de ciocolata.
  4. Incorporati si alunele de padure.
  5. Puneti din amestec pe centrul unei folii alimentare apoi modelati-l ca pe un salam.
  6. Rulati bine capetele foliei si legati-le. Dati la frigider si lasati sa stea peste noapte.
  7. Dupa ce s-a intarit, dati deliciosul salam de biscuiti de post prin fulgi din nuca de cocos sau pudrati cu zahar pudra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy