Prajitura Bounty Fara Coacere cu o umplutura cremoasa de cocos si un strat generos de ciocolata. Baza este facuta cu migdale, caju si curmale Medjool. Ciocolata si nuca de cocos este o combinatie minunata pentru toti iubitorii de batoane bounty!
Prajitura Bounty Fara Coacere
Aceasta prajitura raw este una dintre preferatele mele. Baza este delicioasa si merge de minune in combinatie cu umplutura de cocos si stratul acela de ciocolata neagra. Incearca si tu prajitura bounty fara coacere!
Notita: Eu folosesc o forma de silicon cu hartie de copt pe margini pentru a desprinde cu usurinta prajitura bounty. Puteti folosi si o forma de tort detasabila.
Daca iti place cocosul si ciocolata incearca si alte retete vegane precum:
Ingrediente
Pentru Baza:
- 12 Curmale Medjool fara samburi
- 80g Migdale (eu le prefer prajite)
- 80g Caju
- 1 Lingurita extract de vanilie
Metoda:
Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si amestecati pana devine omogen. Incercati sa formati o bila, daca isi pastreaza forma inseamna ca este gata. Transferati in forma si presati cu o spatula pentru a uniformiza baza.
Pentru Umplutura:
- 2 ½ Cana nuca de cocos
- 400ml Lapte de cocos la conserva, doar partea intarita de deasupra, fara lichid
- 4 Linguri Sirop de artar
- 1 Lingurita extract de vanilie
Metoda:
Adaugati toate ingredientele in robotul de bucatarie si procesati pana cand totul este complet incorporat. Puneti acest amestec deasupra bazei. Nu uitati sa lasati loc si pentru stratul de ciocolata. Dati la congelator pentru cateva ore pentru a se intari.
Stratul de Ciocolata:
- 150g Ciocolata Neagra
- 1 Lingura Ulei de cocos
Metoda:
Puneti ciocolata si uleiul intr-un bol deasupra unei oale cu apa si topiti la Bain Marie. Puteti pune bolul si in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Amestecati bine cu un tel, lasati sa se raceasca 10 minute inainte de a turna peste stratul de cocos.
Dati prajitura din nou la congelator si lasati ciocolata sa se intareasca. Scoateti din congelator si serviti o felie de prajitura bounty fara coacere alaturi de cei dragi.