fbpx

Negresa de Post cu Avocado – (Fara Faina si Fara Gluten)

0 1,556

Aceasta Negresa de Post este un desert usor fara gluten, folosind avocado in locul uleiului sau untului. Ca rezultat, vei primi o doza de fibre si nutrienti la fiecare muscatura. Untul meu de avocado cu usturoi si Maioneza de avocado au fost pe placul vostru si sunt convinsa ca va vor placea si aceste negrese!

Negresa de Post – (Fara Faina si Gluten)

Negresa de Post cu Avocado - (Fara Faina si Fara Gluten)

De ce ar trebui sa adaugi avocado in negresa de post? Majoritatea retetelor necesita mult ulei si unt pentru a le da o textura buna, dar puteti obtine acelasi lucru folosind avocado ca substitut cu un plus de fibre si grasimi sanatoase.

De Ce Am Ales Avocado?

  • Contine mai mult potasiu decat bananele.
  • Sunt o sursa buna de acizi grasi mononesaturati. (Acid oleic despre care se spune ca reduce inflamatia din corp.)
  • Ar putea ajuta la scaderea colesterolului.
  • Mareste absorbtia de nutrienti – vitamina A, D, E si K, fiind grasimi solubile.

Se Poate Simti Gustul de Avocado?

Avocado are o aroma blanda si merge de minune in preparatele coapte, dar daca esti super sensibil la detectarea aromelor, cu siguranta il vei simti la prima muscatura. La a doua muscatura deja dispare aroma!

Am incercat sa folosesc cat mai putin zahar in reteta aceasta, dar daca vrei sa ascunzi aroma de avocado, poti adauga ¼ cana sirop de artar si vei obtine o negresa mai dulce.

Vezi si: Hummus de ciocolata delicios

Negresa de Post – Fara Gluten si Fara Faina

Negresa cu avocado bogata si delicioasa, facuta intr-o varianta mai sanatoasa folosind avocado in loc de unt sau ulei. Nu contine gluten si lactate.

Inca nu am testat cum functioneaza cu indulcitori, dar daca vei incerca lasa un comentariu in sectiunea de mai jos pentru a ajuta si alti cititori!

Ingrediente

  • 1 avocado copt (zdrobit)
  • ½ cana cacao
  • 2 oua de in (2 linguri seminte de in macinate + 6 linguri de apa calda)
  • 1 cana zahar de cocos sau zahar brun
  • ¼ cana unt de migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ¼ lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ cana fulgi de ciocolata (vegani)

Incearca si: Rulada fara coacere din doua ingrediente (oreo roll)

Metoda de Preparare Negresa de Post

1. Preincalziti cuptorul la 160 C. Ungeti si puneti hartie de copt intr-o tava patrata cu diametrul de 22 cm.

2. Zdrobiti avocado cu furculita pana devine o pasta. Eu prefer robotul de bucatarie deoarece nu raman cu bucati de avocado.

3. Adaugati in robotul de bucatarie, avocado, cacao, ouale de in, zaharul de cocos, untul de migdale, praful de copt, vanilia si sarea. Amestecati pana devine un amestec omogen, curatati marginile vasului la nevoie.

4. Incorporati ciocolata, apoi turnati aluatul in tava pregatita. Decorati cu fulgi de ciocolata sau bucati de ciocolata deasupra).

5. Coaceti pentru 45 de minute sau pana cand centrul pare bine gatit.

6. Lasati negresa sa se raceasca. Consumati-le doar dupa ce s-au racit bine (cel putin doua ore pe masa sau transferati la frigider).

7. Taiati negresa de post in patrate si serviti. Nu va speriati daca se lipeste de cutit, acestea nu contin faina si este ceva normal.

8. Depozitati resturile intr-un recipient inchis etans la frigider pentru o saptamana sau pe masa pentru 48 de ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy