Negresa de Post cu Avocado – (Fara Faina si Fara Gluten)

0 3,808

Iti plac deserturile sanatoase si delicioase? Atunci trebuie sa incerci aceasta negresa de post fara faina si gluten, cu avocado in loc de unt sau ulei. In fiecare muscatura vei primi o doza de fibre si grasimi sanatoase, iar gustul va fi de-a dreptul delicios!

Negresa de Post – Fara Faina si Gluten

De ce ar trebui sa alegi avocado pentru reteta ta de negresa de post? In primul rand, avocado contine mai mult potasiu decat bananele si este o sursa buna de acizi grasi mononesaturati, care reduc inflamatia din corp. In plus, avocado ar putea ajuta la scaderea colesterolului si la cresterea absorbtiei de nutrienti precum vitamina A, D, E si K.

Daca iti faci griji ca vei simti prea mult gustul de avocado, nu trebuie sa-ti faci probleme. Gustul este bland si se potriveste perfect in preparatele coapte, iar daca vrei sa ascunzi aroma de avocado, poti adauga putin sirop de artar.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de avocado copt, cacao, seminte de in macinate, zahar de cocos sau zahar brun, unt de migdale, extract de vanilie, sare de mare fina, praf de copt si fulgi de ciocolata vegani.

Asadar, daca vrei sa incerci o reteta delicioasa, sanatoasa si fara gluten, aceasta negresa de post cu avocado este alegerea perfecta. Urmeaza instructiunile de mai jos si bucura-te de un desert delicios si sanatos!

De Ce Am Ales Avocado?

  • Contine mai mult potasiu decat bananele.
  • Sunt o sursa buna de acizi grasi mononesaturati. (Acid oleic despre care se spune ca reduce inflamatia din corp.)
  • Ar putea ajuta la scaderea colesterolului.
  • Mareste absorbtia de nutrienti – vitamina A, D, E si K, fiind grasimi solubile.

Se Poate Simti Gustul de Avocado?

Aroma catifelata a avocado-ului se imbina perfect cu preparatele coapte, iar daca esti un adevarat cunoscator al gusturilor, vei fi incantat de gustul subtil al acestei delicioase negrese cu avocado. La prima muscatura vei simti aroma, iar la a doua, deja va disparea. O reteta care iti va satisface papilele gustative fara sa iti incarce organismul cu ingrediente nesanatoase!

Pentru a face aceasta negresa de post, ai nevoie de putine ingrediente si putin timp, si poti savura o prajitura bogata si delicioasa fara gluten sau lactate. In plus, am incercat sa reduc cantitatea de zahar folosita in aceasta reteta, dar daca iti doresti o prajitura mai dulce, poti adauga un pic de sirop de artar.

Incearca si tu aceasta reteta simpla si sanatoasa si lasa un comentariu mai jos daca ai incercat sa folosesti indulcitori si cum a functionat pentru tine!

Inearca si: Cheesecake cu avocado

Negresa de Post cu Avocado

Te invit sa descoperi o reteta delicioasa si sanatoasa pentru negresa vegana cu avocado. Da, ai auzit bine, in loc de unt sau ulei, aceasta reteta foloseste avocado pentru a o face mai sanatoasa. In plus, este perfecta pentru cei care evita glutenul si lactatele.

Ingrediente

  • 1 avocado
  • ½ cana cacao
  • 2 linguri seminte de in macinate + 6 linguri de apa calda
  • 1 cana zahar de cocos sau zahar brun
  • ¼ cana unt de migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ¼ lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ cana fulgi de ciocolata (vegani)

Incearca si: Rulada fara coacere din doua ingrediente (oreo roll)

Metoda de Preparare Negresa de Post

1. Preincalziti cuptorul la 160 C. Ungeti si puneti hartie de copt intr-o tava patrata cu diametrul de 22 cm.

2. Zdrobiti avocado cu furculita sau la robotul de bucatarie pana devine o pasta fina..

3. Adaugati peste pasta de avocado, cacao, seminte de in macinate si hidratate, zahar de cocos, unt de migdale, praf de copt, vanilie si sare. Amestecati bine si curatati marginile vasului la nevoie.

4. Incorporati si fulgii de ciocolata apoi turnati in tava. Puteti presara deasupra cativa fulgi de ciocolata daca doriti.

5. Coaceti 45 de minute sau pana cand centrul pare bine gatit.

6. Lasati negresa sa se raceasca cel putin doua ore la frigider apoi o puteti servi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy