Cheesecake Vegan cu Avocado si Lime – (Fara Zahar + Fara Gluten)

0 3,213

Acest cheesecake vegan cu avocado si lime are o umplutura cremoasa de avocado si cocos cu o crusta de nuci pecan si cocos. Este o reteta super usor de facut, vegana si fara gluten!

Cheesecake Vegan cu Avocado si Lime

Cheesecake Vegan cu Avocado si Lime - (Fara Zahar + Fara Gluten)

Am folosit avocado inainte pentru retete de deserturi precum budinca sau negresa, iar astazi am facut-o din nou! De data aceasta am pregatit un cheesecake vegan cu avocado si lime cu gust proaspat si aromat.

Lasand deoparte gustul fresh, sunt complet obsedata de culoarea acestui cheesecake, si imi place ca este un desert sanatos!

Contine doar ingrediente naturale pline de grasimi sanatoase provenite din nucile pecan, cocos si avocado! Acest cheesecake raw vegan nu contine gluten, este cremos si bogat si nici exagerat de dulce.

Ce Ingrediente Sunt Necesare pentru Cheesecake Fara Coacere?

Pentru a pregati crusta acestui cheesecake fara coacere, veti avea nevoie de cateva ingrediente simple:

  • Nuca de cocos
  • Nuci pecan
  • Curmale medjool
  • Coaja de lime
  • Cacao
  • Sare de mare

Pentru umplutura de cheesecake cu avoado si lime, aveti nevoie de aceste ingrediente:

  • avocado
  • suc de lime proaspat stors
  • sirop de artar sau alt indulcitor
  • ulei de cocos
  • coaja de lamaie

Instructiunile si cantitatile ingredientelor le gasiti mai jos.

Incearca si Alte Retete cu Avocado

Maioneza de Avocado

Unt de Avocado cu Usturoi

Hummus de Avocado

Paste cu Avocado

Budinca de Avocado si Ciocolata

Negresa cu Avocado Fara Gluten

Reteta Cheesecake Raw Vegan

Pentru aceasta reteta am folosit unt de cocos care ajuta la intarirea umpluturii dar se poate inlocui cu fulgi de agar agar (gelatina vegetala).

Siropul de artar se poate inlocui cu sirop de agave, curmale sau stevia. Crusta este facuta si indulcita doar din ingrediente naturale dar puteti folosi si biscuiti sfaramitati amestecati cu ulei de cocos sau unt vegan.

INGREDIENTE

Crusta

  • ½ cana fulgi din nuca de cocos, neindulciti
  • 1 cana nuci pecan, tocate
  • 1 cana curmale medjool, 12 curmale
  • 1-2 lingurite coaja de lime
  • Un praf sare de mare
  • 25g cacao, optional

Umplutura Pentru Cheesecake Fara Coacere

  • 4 avocado, cam 1 ½ cani piure de avocado
  • ½ cana suc de lime proaspat stros
  • ½ cana sirop de artar, sau sirop de agave
  • 2 linguri ulei de cocos, sau 8g fulgi de agar agar
  • 2 lingurite coaja de lime

MOD DE PREPARARE CHEESECAKE CU AVOCADO CREMOS

1. Adaugati ingredientele pentru crusta intr-un robot de bucatarie si procesati pana obtineti o pasta cu textura lipicioasa.

2. Transferati amestecul intr-o tava rotunda si presati uniform pe fundul acesteia.

3. Puneti tava la frigider si preparati umplutura pentru cheesecake intre timp.

4. Amestecati ingredientele pentru umplutura in blender sau robot la viteza mare pana obtineti un amestec fin si cremos.

5. Turnati amestecul peste crusta si dati la congelator pentru 2-3 ore sau cel mai bine peste noapte.

6. Daca folositi agar-agar: puneti 120ml de apa intr-un vas mic, adaugati agar, aduceti la punctul de fierbere si fierbeti 10 minute amestecand continuu.

7. Turnati acest amestec peste crema de avocado, direct in blender apoi amestecati. Turnati rapid peste crusta si dati la frigider.

8. Depozitati acest cheesecake vegan la congelator deoarece se inmoaie prea tare si devine ca o budinca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy