Mancare de Fasole Boabe | Iahnie de Fasole In Stil Mexican

0 964

Astazi am incercat o reteta de mancare de fasole boabe, inspirata din bucataria Mexicana. Are o textura cremoasa, este satioasa, hranitoare si foarte aromata! Am combinat fasole pinto cu rosii coapte pe flacara aragazului, legume, supa si condimente din care a iesit cea mai buna mancare de fasole. In plus aceasta reteta se face intr-o singura oala, este vegana, bogata in proteine si fibre, saraca in grasimi si nici nu costa mult.

Mancare de Fasole Boabe Usoara & Simpla

Mancare de Fasole Boabe | Iahnie de Fasole In Stil Mexican

Cand vine vorba de bucataria Mexicana, varietatea de legume inseamna totul pentru cei care nu consuma carne. Imi place sa folosesc naut, fasole rosie, fasole neagra, si fasole pinto pe care am folosit-o la aceasta mancare de fasole boabe.

Sa discutam putin despre fasole! Fasolea pinto este mult mai moale in comparatie cu fasolea rosie sau neagra. Acestea face delicioasa mancare de fasole sa capete o consistenta mai cremoasa.

Sa nu uitam de gust! Varietatea de legume folosite la aceasta reteta ii da iahniei de fasole un gust foarte bun.

Timpul de preparare depinde de fasolea folosita. Spre exemplu daca folositi fasole la conserva,atunci nu va dura mai mult de 20-25 de minute pentru a face o masa rapida si satioasa in zilele ocupate.

Incearca si: Iahnie de fasole rosie cu orez basmati

Mancare de Fasole Boabe Sanatoasa

Mancare de Fasole Boabe | Iahnie de Fasole In Stil Mexican

Nu numai ca nu te costa mult dar este o optiune sanatoasa atat pentru tine cat si pentru intreaga familie.

Fasolea este plina de nutrienti benefici organismului nostru, fiind si una dintre cele mai bogate surse de proteine si fibre de pe pamant. Acestea pot echilibra nivelurile de zahar din sange, reduce colesterolul, imbunatati sanatatea inimii si reduce riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer.

Fasolea pinto nu numai ca este plina de proteine si fibre, dar contine si antioxidanti, vitamine (B1 – tiamina) si minerale precum fier, magneziu, fosfor si potasiu.

In combinatie cu morcovi, cartofi, ceapa si rosii – aceasta mancare de fasole Mexicana reprezinta cu adevarat o masa integrala sanatoasa.

Instructiuni Pas cu Pas

Cantitatile si instructiunile complete le puteti gasi la finalul acestei postari. Acesta este doar un sumar al procesului de preparare a iahniei de fasole.

Pasul 1: Incingeti ulei intr-o cratita mare la foc mediu-mare. Dupa ce s-a incins, adaugati ceapa si gatiti 4-5 minute sau pana cand s-a inmuiat si a devenit translucida.

Pasul 2: Adaugati rosiile coapte, usturoiul, morcovii, ceapa, si toate ingredientele. Gatiti 2 minute, pana devine un amestec aromat apoi puneti supa si 1-2 frunze de dafin.

Pasul 3: Aduceti la punctul de fierbere la foc mare. Cand a inceput sa fiarba, reduceti focul la minim, acoperiti cratita si lasati sa fiarba lent pentru 10-15 minute. Adaugati fasolea fiarta – (sau de la conserva, scursa si clatita), si continuati sa fierbeti inca 10 minute, amestecand ocazional.

Pasul 4: Acum este momentul sa decideti cat de cremoasa va doriti sa fie mancarea de fasole. Puteti blenda jumatate din cantitatea de mancare apoi combina cu restul sau o puteti consuma asa cum este.

Pasul 5: Gustati mancarea si mai adaugati sare sau supa daca v-a iesit prea groasa. Presarati deasupra putina verdeata si serviti calda cu painica proaspata alaturi.

Cum Pastrezi Mancarea de Fasole?

Puteti pastra resturile intr-un recipient cu capac pentru 3-4 zile la frigider. Eu personal aleg sa o mananc cat mai repede pentru ca imi place proaspat facuta.

Alte Retete Inspirate din Bucataria Mexicana

Crema de Avocado cu Usturoi Pentru Nachos

Quesadilla cu Legume

Burger de Fasole Rosie

Sos de Salsa Mexican

Guacamole

Cina Sau Pranz Rapid de Post

Ingrediente

  • 2 conserve de fasole pinto
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 morcovi mici, tocati
  • 1 cartof mediu
  • 400g rosii coapte
  • 2 cani supa de legume
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 2 frunze de dafin
  • Sare si piper dupa gust
  • Fulgi de ardei iute, optional

Mod de Preparare

1. Pentru a gati rosiile puneti un grilaj pe aragaz si coaceti-le la foc mic pana devin moi, indepartati coaja si tocati sau feliati rosiile si puneti-le intr-o tava, dupa aceea presarati sare si putin ulei de masline. Coaceti rosiile in cuptorul preincalzit la 220C pentru 30 de minute.

2. Incingeti o cratita incapatoare la foc mediu spre mare. Adaugati uleiul de masline apoi sotati ceapa pana devine translucida.

3. Adaugati legumele si condimentele apoi continuati sa gatiti 1-2 minute,amestecand frecvent.

4. Adaugati supa de legume si frunzele de dafin apoi aduceti la punctul de fierbere. Cand a inceput sa fiarba, reduceti focul, puneti capacul si fierbeti la foc mic 10-15 minute.

5. Dupa aceea, puneti fasolea din conserva si continuati sa fierbeti 10 minute. In acest moment mai puteti pune supa daca s-a evaporat prea multa in timpul fierberii legumelor.

6. Acum puteti transfera 50% din mancare intr-un alt vas si blenda cu un blender vertical apoi amesteca cu mancarea din cratita. Acest pas este optional daca deja va place asa cum este.

7. Serviti mancare de fasole boabe cu patrunjel sau marar tocat fin si putin suc de lamaie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy