Quesadilla cu Legume si Branza Mexicana – Reteta Vegana

0 1,081

Branza vegana facuta in casa in combinatie cu fasole neagra, zucchini, dovleac, rosii si ciuperci creeaza cea mai BUNA Quesadilla cu Legume pe care o vei manca vreodata!

Quesadilla cu Legume

M-am tot gandit in ultima vreme sa incerc o quesadilla cu legume si branza vegana. Noaptea trecuta in loc sa dorm ma gandeam cum sa fac aceasta reteta cat mai branzoasa, (nu ma gandesc doar la mancare stati linistiti 😀 ). Iar in aceasta dimineata am reusit sa veganizez aceasta reteta Mexicana si sunt sigura ca o sa va placa si voua.

Branza vegana din comert nu are un gust excelent si costa cam mult. Mi-a trecut prin minte o idee traznita sa procesez caju pana arata ca un “unt” apoi sa incorporez condimente Mexicane.

Ce a iesit? Ei bine a iesit cea mai delicioasa quesadilla cu legume branzoasa, fix asa cum mi-am dorit.

Cum Faci Quesadilla cu Legume?

Incepeti prin a adauga caju in robotul de bucatarie si procesati 3-4 minute, pana cand incepe sa arate ca un unt. Acest proces ia ceva timp, asa ca va trebui sa ai rabdare.

Dupa aceea, opriti robotul si adaugati drojidie inactiva, condimente, sare si salsa. Procesati din nou pana obtineti o branza vegana cremoasa.

Aceasta branza va fi destul de groasa, exact asa cum ar trebui sa fie, daca iese prea uscata, mai adaugati salsa si procesati pana ajunge la consistenta dorita.

Merge Fara Ulei?

Quesadilla cu Legume si Branza Mexicana - Reteta Vegana

 

Da se pot face si fara ulei. Foloseste o tigaie mare de calitate sau fa-le in aparatul de facut sandwich-uri. Daca nu folosesti ulei, asigura-te ca focul nu este dat tare deoarece se vor arde. Gateste lent la foc mic atunci cand alegi sa omiti uleiul.

Ingrediente

Branza Mexicana

  • 1 + ½ cana caju crud
  • ¼ cana drojdie inactiva
  • ¼ lingurita usturoi pudra
  • ½ chimen macinat
  • ½ lingurita boia iute
  • ½ ligurita sare
  • 6 linguri salsa

Umplutura

  • 1 + ½ cana fasole neagra, scursa si clatita
  • 1 cana zucchini, tocat in bucati mici
  • 1 dovlecel mic, tocat in bucatele mici
  • 2 rosii mici, tocate fin
  • 3 ciuperci, tocate fin sau maruntite
  • 8 tortilla (faina integrala sau fara gluten)

Incearca si: Batoane Bounty cu Afine

Metoda de Preparare

1.  Adaugati in robotul de bucatarie, caju crud (nu trebuie inmuiat) si procesati 3-4 minute pana devine untos.

2. Puneti drojdia inactiva, condimentele, salsa si sarea apoi procesati pana devine un amestec fin si cremos. Daca pare prea uscat mai puneti salsa.

3. Incingeti o tigaie mare la foc mediu. Periati putin ulei sau unt. (Sau omiteti)

4. Intindeti din branza Mexicana (cam 1/3 cana) pe tortilla, si presarati legumele in cantitatea dorita. Adaugati o alta tortilla deasupra si presati usor cu palmele.

5. Ridicati cu grija quesadilla cu legume si puneti-o in tigaie, apoi gatiti 2-3 minute sau pana devine aurie. Intoarceti cu grija si pe cealalta parte si gatiti din nou pana devine frumos rumenita.

6. Scoateti pe o farfurie si taiati in triunghiuri. Repetati acesti pasi pana terminati ingredientele.

7. Serviti-le calde cu salsa sau (smantana vegana).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy