Splinuta, Planta Minune Pentru Sanatatea Aparatului Urinar si Rinichi

0 1,282

Splinuta (Solidago vigaurea) este un membru din familia margaretelor. Proprietatile sale sunt asemanatoare cu multe alte plante: antifungica, diuretica, carminativa, antiinflamatoare, expectoranta, astrigenta, antiseptica si diaforetica.

Totusi, actiunile sale asupra rinichilor, tractului urinar, pielii, alergiilor si asupra sistemului cardiovascular sunt impresionante. Descoperiti aceste informatii mai jos.

Splinuta, Planta Benefica Pentru Rinichi

Partea superioara a acestei plante este folosita si recoltata la sfarsitul verii pana la inceputul toamnei inainte ca planta sa infloreasca. Splinuta se poate prepara sub forma de ceai, tinctura, uleiuri infuzate, pudra si comprese.

Vezica Urinara, Rinichi si Tract Urinar

Splinuta a fost folosita de mult timp pentru vezica urinara si sistemul urinar. Calitatile antiseptice si astrigente intaresc si tonifica vezica si sistemul urinar – fiind folositoare pentru infectiile tractului urinar.

Comisia Germana E a aprobat in mod oficial tratarea inflamatiilor vezicii urinare cu splinuta. Restaureaza si hraneste rinichii pe termen lung. Este si o alegere buna pentru utilizarea indelungata in cazul bolilor cronice in aceasta zona a corpului.

Splinuta Pentru Piele

Florile si frunzele pot fi infuzate in ulei si folosite precum comprese pe rani si arsuri. Uleiurile infuzate se combina bine si cu patlagina, coada soricelului si sunatoare pentru a vindeca ranile natural.

Uleiurile infuzate cu aceasta planta pot fi excelente si pentru a masa zonele unde aveti dureri articulare si musculare.

Vezi si: Beneficiile rostopascai

Alergii de Sezon si Raceli

Splinuta este un antidot ideal pentru alergiile de sezon la ambrozie. Proprietatile astrigente calmeaza lacrimarea ochilor, congestia nazala si stranutul. Proprietatile antiseptice si antibacteriene sunt o optiune buna pentru gatul inflamat.

Ca expectorant, splinuta poate elimina cu usurinta mucusul din plamani. Incercati sa faceti un ceai indulcit cu miere. Proprietatile diaforetice ale splinutei ajuta la deschiderea porilor de pe piele eliberand transpiratia cand aveti febra.

Antioxidant

Cand am incercat pentru prima data ceaiul de splinuta, ma asteptam sa aiba o aroma neplacuta, dar spre surprinderea mea a avut un gust acceptabil. In orice caz, este o sursa puternica de flavonoide bune pentru sistemul cardiovascular.

Sprijina sistemul cardiovascular si circulatia precum si forta capilara. Unii oameni sustina ca splinuta este mult mai bogata in antioxidanti decat ceaiul verde!

Citeste si: Beneficiile cicoarei

CONCLUZIE

Aceasta planta medicinala nu are efecte adverse semnificative deoarece nu s-a gasit pana in prezent nici-o dovada clara. Totusi, cel mai indicat ar fi sa nu consumati in exces.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy