Quiche cu Spanac (Vegan + Fara Gluten)

0 3,734

Saptamana aceasta toata lumea a pregatit pasca si alte preparate traditionale pentru masa de Paste! Dar cum ramane cu noi veganii?! Eu am pregatit o reteta usoara de quiche cu spanac cu o crusta fara gluten, care va fi pe placul vostru deoarece este cremoasa, delicioasa si sanatoasa!

Quiche cu Spanac de Post / Tarta cu Spanac Vegana

Quiche cu Spanac (Vegan + Fara Gluten)

Surprinsi sa vedeti o reteta vegana de quiche? Reteta clasica contine oua, branza, lapte/smantana, etc si stiu ca poate parea cam aventuros sa o faceti in varianta vegana. Dar aveti incredere in mine, acest quiche cu spanac facut cu tofu este la fel de bun ca si “varul” sau clasic Francez.

Silken tofu da o textura moale si delicata acestei tarte vegane chiar daca initial tofu nu are gust, dar capata un gust senzational in combinatie cu legumele si condimentele. Trebuie neaparat sa incercati si voi aceasta reteta simpla de quiche cu spanac si branza tofu facut in casa.

De Ce Este Cel Mai Bun Quiche cu Spanac Vegan?

  • Usor, rapid si poate fi pregatit mai din timp.
  • Sanatos si bogat in proteine pe baza de plante.
  • Nu contine lactate, oua, gluten si este plin de legume.
  • Este un aperitiv grozav, mic dejun sau pranz.
  • Se poate manca atat cald cat si rece.

Incercati si alte retete:

Tarta vegana cu ciuperci

Briose frittata cu legume

Cum Se Face Quiche Fara Oua

Varianta de quiche fara oua nu este deloc dificila! Sunt o multime de inlocuitori de oua pe care ii puteti folosi, iar pentru aceasta reteta am folosit silken tofu si amidon de porumb, blendate pana au capatat o textura cremoasa si am adaugat drojdie inactiva si sare. Urmati pasii de mai jos pentru a obtine o umplutura branzoasa cu spanac.

De asemenea, daca doriti putina aroma de oua, puteti adauga un praf de sare neagra (kala namak). Aceasta se foloseste adesea la preparatele vegane deoarece imita gustul de oua. O puteti gasi online sau la magazinele de condimente.

Quiche cu Spanac Vegan

Ingrediente

Aluat de Tarta

  • 120g faina fara gluten marca Schar
  • 4 linguri ulei de cocos sau unt vegan
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 80ml apa

*Notita: Puteti folosi si aluat gata preparat din comert dar asigurati-va ca este vegan si fara gluten.*

Umplutura de Spanac si Tofu

  • 450g silken tofu – (moale)
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1/3 drojdie inactiva
  • ½ lingurita sare
  • 1 ceapa tocata
  • 3 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 300g baby spanac – tocat grosier
  • un praf de sare neagra (kala namak), optional

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180º.

2. Adaugati toate ingredientele pentru aluat intr-un bol si framantati intr-un aluat tare. Formati o bila, acoperiti-o cu folie si dati-o la frigider in timp ce preparati umplutura.

3. Intr-o tigaie mare, adaugati putin ulei si incingeti-l apoi sotati ceapa tocata si ceapa verde la foc mediu mare, presarati un praf de sare si sotati 5-7 minute amestecand frecvent.

3. Dupa ce ceapa s-a rumenit, puneti usturoiul si continuati sa sotati inca 1 minut, dar nu mai mult astfel incat sa nu se arda.

4. Adaugati spanacul si gatiti 3-5 minute. Luati dupa foc si puneti deoparte sa se raceasca.

5. Blendati intr-un blender tofu, amidonul de porumb, drojdia inactiva si sarea.

6. Puneti legumele sotate peste tofu si amestecati cu o lingura (nu blendati cu mixerul).

7. Asezati aluatul de tarta in tava pe care urmeaza sa o folositi si intepati-o cu o furculita din loc in loc.

8. Intindeti uniform amestecul de legume. Optional puteti coace aluatul in cuptorul preincalzit pentru 10 minute apoi puteti intinde legumele.

9. Coceti pentru 30 de minute. Lasati deliciosul quiche cu spanac sa stea la temperatura camerei pentru cel putin 20 de minute inainte de feliere si servire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy