Tocanita de Ciuperci de Post

0 522

Aceasta Tocanita de Ciuperci de Post cu Naut este atat de aromata si cremoasa, facuta cu un sos delicios care va multumi toti membrii familiei. Este usor de facut si merge de minune la pranz si cina.

Tocanita de Ciuperci de Post cu Naut

Tocanita de Ciuperci de Post

Puteti condimenta tocanita de ciuperci de post cu fulgi de ardei iute, daca va place aroma picanta si adauga si alte legume pe care le aveti la indemana! Mie imi place sa adaug naut, deoarece este satios si ofera proteine si fibre.

Curry de ciuperci este acel gen de preparat care imi iese intotdeauna super gustos. In plus, se face foarte rapid si este ideal pentru zilele in care sunteti foarte ocupati si nu aveti timp sa petreceti mult timp in bucatarie.

Reteta Simpla de Tocanita de Ciuperci  cu Legume

Pentru tocanita de ciuperci de post am folosit ciuperci champignon, rosii, naut si spanac ca si componente principale la sos. Acestea se vor gati toate intr-o singura oala si vor crea un sos sanatos si plin de aroma. Serviti tocanita de ciuperci cu orez basmati fiert sau mamaliga calda.

Puteti folosi si alte tipuri de ciuperci precum hribii si galbiori in combinatie cu ciupercile champignon. Sosul acesta este preferatul meu deoarece contine doar condimente naturale care se gasesc foarte usor in supermarket.

Iata condimentele pe care le-am folosit:

  • Boia de ardei
  • Coriandru macinat
  • Chimen macinat
  • Usturoi pudra
  • Sare
  • Piper

Daca sunteti iubitori de ciuperci, incercati si aceste retete:

Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci

Curry de ciuperci in stil Indian

Supa crema de ciuperci

Tocana de Ciuperci Champignon

Ingrediente

  • 1 ceapa medie tocata fin
  • 2-3 catei de usturoi rasi
  • 400g ciuperci champignon feliate lamele sau sferturi
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura rasa pudra de curry
  • 1 lingurita boia de ardei, iute sau dulce dupa preferinta
  • 1 ¾ lingurite coriandru macinat
  • 425g naut de la conserva
  • 1 lingura + 1 lingurita pasta de tomate
  • 400ml lapte de cocos de la conserva
  • 1 bucatica de ghimbir ras, sau inlocuiti cu ¼ lingurita ghimbir pudra
  • 2 cani baby spanac
  • Fulgi de chili si patrunjel pentru servire
  • ¼ cana rosii zdrobite de la conserva
  • Sare si piper dupa gust

Mod de Preparare

1. Incingeti o cratita mare la foc mediu si adaugati uleiul.

2. Tocati fin ceapa si dati pe razatoare ghimbirul si usturoiul. Adaugati usturoiul si ghimbirul razuite si aromatizati pentru cateva secunde sau pana cand dispare mirosul de crud, amestecand continuu astfel incat sa nu se arda.

3. Adaugati ceapa, amestecati si gatiti pana cand ceapa devine translucida.

4. Adaugati ciupercile taiate lamele sau sferturi si continuati sa gatiti 5-7 minute, amestecand ocazional. Este ideal sa le gatiti pana cand capata o culoare aurie.

5. Puneti boia, curry, chimen, coriandrul macinat si rosiile zdrobite. Gatiti inca 1 minut, amestecand. Apoi adaugati restul ingredientelor cu exceptia spanacului.

6. Amestecati bine si dati focul mai tare apoi aduceti amestecul la punctul de fierbere, dati focul mai incet si gatiti la foc mic pentru 2-3 minute.

7. Puneti spanacul si amestecati. Gatiti inca 1-2 minute, sau pana cand spanacul s-a inmuiat. Gustati si asezonati cu sare si piper dupa gust.

8. Serviti tocanita de ciuperci de post cu patrunjel sau coriandru proaspat si fulgi de ardei daca va plac.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy