Supa Crema de Ciuperci

0 2,748

Cea mai buna supa crema de ciuperci in stil vegan care merge de minune alaturi de paine cu usturoi. Este o reteta super rapida, aromata si cremoasa gata in numai 20 de minute, folosind doar cateva ingrediente simple.

Supa Crema de Ciuperci – Gata in Doar 20 de Minute!

Supa Crema de Ciuperci

Cand vremea este ploioasa si rece, eu aleg intotdeauna un bol fierbinte cu supa mea preferata! Este foarte aromata datorita usturoiului, cepelor caramelizate, si ierburilor proaspete! Daca nu stii ce sa mai pregatesti pentru masa de pranz sau cina atunci alege aceasta supa crema de ciuperci aromata si cremoasa.

CUM SA FACE ACEASTA RETETA

Supa Crema de Ciuperci

Aceasta reteta nu este deloc complicata si nu necesita ingrediente greu de gasit. Va trebuie o cantitate buna de ciuperci la alegere, orice gasiti prin supermarket sau preferatele voastre.

Secretul acelei arome delicioase in supa crema de ciuperci vegana este caramelizarea ciupercilor in ulei de masline sau unt vegan, alaturi de ceapa, usturoi si ierburi aromatice proaspete.

Supa Crema de Ciuperci

Dupa caramelizarea ciupercilor, stropiti cu putin sos de soia sau tamari pentru a da mai multa aroma si culoare. Trebuie musai sa pastrati cateva ciuperci caramelizate pentru garnisit.

Daca vrei o consistenta cremoasa va trebui sa o puneti in blender sau sa folositi un mixer vertical. Puteti omite acest pas daca doriti sa serviti supa crema de ciuperci vegana asa cum este. Eu personal prefer sa o fac cremoasa.

CU CE INLOCUIESTI SMANTANA

Ca inlocuitor pentru smantana, am folosit lapte de cocos neindulcit de la conserva. Daca nu va place atunci puteti folosi lapte de soia sau migdale, dar trebuie sa va avertizez ca nu va iesi la fel de bogata!

ADAUGA IERBURI AROMATE

Puteti folosi ierburile voastre preferate! Eu prefer sa combin cimbru cu patrunjel deoarece complimenteaza foarte bine supa crema de ciuperci vegana. Daca nu va plac puteti folosi oregano, salvie, coriandru, rozmarin, marar, etc. sau pur si simplu omiteti-le.

Incearca si:

Curry de ciuperci Indian

Pate de Ciuperci

SUPA CREMA DE CIUPERCI

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline, unt vegan sau ulei de canola/floarea soarelui
  • 4 catei de usturoi sau (mai putin in functie de preferinta)
  • 1 ceapa mare tocata
  • 750g ciuperci taiate in lamele
  • 1 morcov tocat fin (optional)
  • 2 lingurite cimbru proaspat (sau dupa gust)
  • 2 lingurite sos de soia sau tamari daca doriti fara gluten
  • 480ml supa de legume
  • 2 lingurite amidon de porumb sau tapioca
  • 400ml lapte de cocos gras sau orice alt lapte vegan
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional patrunjel proaspat tocat + 4 linguri drojdie inactiva

Metoda de Preparare

1. Incingeti uleiul intr-o oala pentru supa la foc mediu. Adaugati ceapa 2-3 minute cat de se inmoaie.

2. Adaugati ciupercile si gatiti cam 5 minute sau pana devin aurii.

3. Puneti morcovul, usturoiul si cimbru apoi continuati sa gatiti in jur de 3 minute.

4. Turnati sosul tamari si gatiti 1 minut. (Pastrati cateva ciuperci pentru garnisit).

5. Intr-o cana de masurat, amestecati amidonul cu ¼ cana supa de legume. Turnati peste ciuperci urmata de restul supei.

6. Aduceti supa la punctul de fierbere amestecand continuu 1-2 minute. Optional o puteti blenda in acest moment.

7. Incorporati laptele de cocos, sarea si piperul. Daca iese prea groasa mai puneti supa de legume.

8. Serviti supa crema de ciuperci cu patrunjel proaspat tocat, ciupercile salvate si paine cu usturoi crocanta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy