Supa Minestrone de Post- supa de legume cu paste

0 1,242

Aceasta supa minestrone de post este atat de buna si sanatoasa, ideala pentru zilele mai reci. Se face incredibil de usor si este extrem de versatila deoarece putem pune orice tip de legume avem la indemana.

Supa Minestrone de Post– Supa de Legume cu Paste

Aceasta reteta vegana de supa minestrone supa de legume cu paste este facuta cu morcovi, fasole verde, telina apio si alte legume care ii da o aroma delicioasa. Multi oameni obisnuiesc sa puna supa de pui si sa rada parmezan deasupra dar varianta de post este la fel de delicioasa si foarte sanatoasa.

Ce Contine Supa Minestrone de Post

Supa minestrone de post este o supa de origine Italiana care poate fi pregatita cu morcovi, ceapa, telina, legume cu frunze verzi fasole boabe, fasole verde, cartofi rosii sau orice alt tip de legume are omul la indemana, si la care se adauga adesea paste uscate sau orez.

Nu exista reguli stricte de urmat atunci cand preparati supa minestrone de post in stil Italian. Iata cateva legume pe care eu le-am adaugat dar voi puteti inlocui oricare dintre ele cu cele care va plac mai mult

Pentru a face supa de legume cu paste aveti nevoie de:

  • Ceapa
  • Telina apio
  • Morcovi
  • Fasole (verde si/sau boabe uscata)
  • Rosii
  • Usturoi
  • Fenicul
  • Spanac sau Kale

Potrivit bucatarilor Italieni, caracterul supei Italiene autentice denumita minestra, depinde de doua lucruri: Sezonul si locul! De exemplu, pe timpul verii gasim o varietate larga de rosii bine coapte si alte legume proaspete.

Pe timpul toamnei/iernii, supa de legume cu paste se poate prepara cu varza, cartofi, fasole sau varza kale. Deci dupa cum am mentionat, supa minestrone de post se face cu legumele pe care le avem in sezon sau sunt disponibile.

Mie imi place sa fac minestrone pe timpul verii cu rosii proaspete de la tarani, zucchini si mult busuioc. Reteta aceasta este facuta din cateva ingrediente obisnuite precum ceapa, morcovi, fasole boabe de la conserva si rosii.

Pastele fierte si fasolea verde sunt un plus excelent care da satietate dar bineinteles ca puteti inlocui pastele cu alte optiuni mai sanatoase precum orez brun, dar timpul de gatire va fi mai lung.

Incercati si: Supa crema de linte sau Supa crema de conopida pentru slabit

Cum Se Face Supa Minestrone Vegana

Ingrediente

  • 60ml ulei de masline extra virgin
  • 256g morcovi tocati
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 lingurite usturoi maruntit fin
  • 3 tulpini de telina apio tocate bucati
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 1 bulb de fenicul
  • 2 conserve de fasole boabe, (1 rosie si 1 cannellini), scurse
  • 1 frunza de dafin
  • 225g fasole verde, taiata bucati potrivit de mari
  • 90g paste
  • 80g legume cu frunze verzi precum spanac sau kale, taiate grosier
  • Sare dupa gust

Mod de Preparare

1. Incingeti uleiul de masline intr-o oala mare la foc mediu-mare. Adaugati morcovii si ceapa si gatiti 5 minute, amestecand frecvent. Puneti usturoiul, telina si feniculul apoi continuati sa gatiti cateva minute cat sa se inmoaie.

2. Adaugati pasta de rosii, rosiile cuburi, fasolea boabe, frunza de dafin, sare si piper dupa gust. Turnati 6 cani de apa si aduceti la punctul de fierbere. Acoperiti oala partial si lasati sa se fiarba in jur de 25 de minute.

3. Dupa aceea adaugati fasolea verde si pastele. Gatiti pana cand pastele sunt al dente. Stingeti focul si adaugati legumele cu frunze verzi.

4. Serviti supa minestrone de post calda sau rece.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy