Briose cu Dovleac – Vegane / de Post

0 2,994

Cele mai bune Briose cu Dovleac aromate si pufoase! Sunt perfecte pentru micul dejun sau ca desert divin cu sau fara unt vegan.

Briose cu Dovleac

Briose cu Dovleac - Vegane / de Post

Aceste Briose cu Dovleac au iesit atat de bune si pufoase. Sunt parfumate datorita condimentelor folosite si se pot adauga chiar si nuci.

Sunt foarte usor de facut din doar cateva ingrediente simple la indemana. Ingredientul vedeta al acestui sezon, va fi piureul de dovleac proaspat facut in casa.

Si ca sa fiu sigura va primiti mai multe bunatati cu dovleac de la mine, trebuie sa verificati si placinta cu dovleac in stil American, supa crema de dovleac, si chec cu dovleac.

CUM FACI BRIOSE VEGANE?

Va las instructiunile complete si cantitatile dupa acest mic sumar al procesului de preparare a retetei.

  • Cerneti faina intr-un bol si combinati cu zaharul alb/brun, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si condimentele pentru placinta cu dovleac.
  • Amestecati 1 lingura cu seminte de in macinate cu 3 linguri de apa fierbinte si lasati-le sa stea 1 minut cat sa devina un amestec gelatinos.
  • Apoi adaugati piureul de dovleac, vanilia, uleiul de cocos topit, cidrul de mere, si semintele de in hidratate.
  • Amestecati pana obtineti un amestec gros. Optional puteti incorpora si nuci.
  • Transferati amestecul in mod egal in fiecare partitie a unei tavi pentru briose (unsa cu ulei)
  • Coaceti 20-25 de minute. Cand este gata testati centrul cu o scobitoare, daca sunt bine coapte, atunci scobitoarea va iesi curata.

Briose cu Dovleac Vegane / de Post

Ingrediente

  • 250g faina
  • 200g zahar brun light
  • 100g zahar alb
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 3 ½ lingurite amestec de condiment pentru placinta
  • 337g piure de dovleac
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 60ml ulei de cocos topit sau unt vegan
  • 1 lingura otet din cidru de mere
  • 1 lingura seminte de in macinate amestecate cu 3 linguri de apa fierbinte
  • 100g nuci maruntite, (optional)

Instructiuni

1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu ulei o tava pentru briose.

2. Cerneti faina intr-un bol si amestecati cu zahar alb si brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si condimentele pentru placinta cu dovleac.

3. Amestecati 1 lingura de seminte de in macinate cu 3 linguri de apa fierbinte apoi lasati sa stea 1-2 minute.

4. Adaugati piureul de dovleac, semintele de in, vanilia, uleiul de cocos topit si otetul din cidru de mere peste ingredientele uscate din bol.

5. Amestecati cu o lingura pana obtineti un amestec gros.

6. La final daca doriti puteti adauga nuci.

7. Transferati in tava pregatita si decorati cu nuci deasupra (daca folositi).

8. Coceti in cuptorul preincalzit 20-25 de minute. Faci testul cu scobitoarea pentru a testa daca sunt gata in centru.

9. Lasati delicioasele briose cu dovleac sa se raceasca cateva minute apoi scoateti-le din tava si serviti-le reci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy