Pancakes cu Mere si Scortisoara – Pufoase si Aromate

0 1,700

Cu aceasta reteta vegana obtineti pancakes cu mere si scortisoara atat de pufoase si moi, dar si  si delicioase. Aceste clatite cu mere si scortisoara sunt ideale pentru un mic dejun delicios sau gustare de weekend rapida.

Pancakes cu Mere si Scortisoara

Aceasta este una dintre cele mai bune retete de pancakes cu mere si scortisoara, pe care o poate prepara cu usurinta chiar si un incepator. Daca si tie iti place combinatia de mar si scortisoara, atunci aceasta reteta de pancakes este pentru tine!

Puteti obtine clatite cu mere pufoase inlocuind ouale cu otet de mere sau suc de lamaie. Acestea contin acid citric, care au o reactie in combinatie cu bicarbonatul de sodiu sau praful de copt. Aceasta reactie formeaza bule si ajuta clatitele sa se umfle si sa ramana pufoase dupa gatire.

Ce tip de faina ar fi cel mai recomandat? Nu toate tipurile de faina sunt bune pentru pancakes pufoase. Cea mai buna optiune este faina alba universala. Am incercat si cu faina de ovaz si cu un alt tip de faina fara gluten dar nu ies la fel de pufoase precum ies cu faina alba.

Puteti inlocui faina alba cu un mix de faina fara gluten daca aveti intoleranta la gluten. Nu vor iesi la fel de pufoase dar vor ramane gustoase. Pentru aceasta reteta am folosit sos de mere neindulcit pe care il puteti face prin simpla fierbere a merelor decojite si blendate.

Nu uita sa incerci si retetele acestea de Clatite cu Ovaz si Banane sau Clatite cu Faina de Hrisca.

Nu amestecati amestecul in exces! Amestecati doar cat sa se combine ingredientele. In acest fel nu veti da gres iar clatitele cu mere vor iesi pufoase.

Cum Faci Pancakes Pufoase

Ingrediente

  • 45 g sos de mere
  • 125 g faina
  • 130 ml lapte de migdale sau soia
  • 25 g zahar brun
  • 15 g ulei de cocos sau ulei de floarea soarelui
  • 1 ½ lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita otet de mere sau suc de lamaie
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • ½ extract de vanilie
  • ½ mar, optional

Mod de Preparare

1. Combinati intr-un bol faina cu zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara si vanilie. Adaugati otetul de mere sau sucul de lamaie peste bicarbonatul de sodiu si praful de copt apoi lasati sa reactioneze 15 secunde.

2. Puneti sosul de mere, uleiul de cocos topit, laptele de migdale si amestecati doar cat sa se combine ingredientele.

3. Daca adaugati si mar, atunci taiati-l in bucatele mici si incorporati-l in amestec.

4. Ungeti o tigaie cu putin ulei de cocos apoi incingeti tigaia la foc mic-mediu. Luati in jur de 1/3 cana din amestec si turnati in tigaie. Gatiti pana devin aurii pe ambele parti.

5. Serviti delicioasele pancakes cu mere si scortisoara cu sirop de artar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy