Clatite din Hrisca Vegane

0 1,611

O reteta usoara de clatite din hrisca pe care o sa o adori! Nu numai ca sunt niste clatite din faina de hrisca integrala fara gluten, dar sunt si foarte pufoase, nu contin oua, lactate si sunt foarte usor de facut. Sunt perfecte pentru un mic dejun vegan sau desert delicios!

Clatite din Hrisca de Post / Vegane

Clatite din Hrisca Vegane

Delicioasele clatite din faina de hrisca sunt o optiune excelenta pentru micul dejun, mai ales daca aveti intoleranta la gluten, sunteti vegani sau pur si simplu doriti o alternativa la faina alba rafinata. Aceasta este o reteta de clatite din hrisca pe care eu as alege-o intotdeauna pentru un mic dejun savuros si sanatos.

Incercati si Aceste Retete:

Clatite din faina de ovaz si banane

Clatite cu faina de naut

Clatite cu ciocolata fara gluten

Clatite vegane fara gluten

Tipuri De Faina de Hrisca

Sunt doua tipuri, neagra si alba. Comparati-le ca si faina din grau integrala si faina alba.

Faina neagra de hrisca este macinata cu tot cu coaja, si prin urmare contine toti nutrientii. Eu am folosit acest tip de faina la reteta aceasta. Precum faina integrala de grau, faina de hrisca neagra contine mai multe fibre.

Faina alba de hrisca este macinata fara coaja. Eu inca nu am incerca sa fac clatite cu hrisca alba dar este posibil si s-ar putea sa fie necesar sa potriviti cantitatea de lapte vegan adaugat la reteta.

Cu Ce Se Pot Servi?

Le puteti servi cu sirop de artar, dulceata sau sos de afine, gem de capsuni, unt de arahide sau migdale, fructe proaspete si mere coapte.

Se Pot Adauga Fructe de Padure sau Fulgi de Ciocolata?

Desigur! Incorporati-le in amestec dupa combinarea tuturor ingredientelor. Puteti folosi afine, bucati de capsuni sau bucati de banane.

Cu Ce Se Poate Inlocui Uleiul?

Uleiul ajuta clatitele sa capete textura pufoasa, dar daca doriti sa excludeti uleiul, atunci puteti adauga sos de mere neindulcit.

Clatite din Hrisca Vegane / Clatite din Faina de Hrisca

Ingrediente

  • 480ml lapte vegan neindulcit
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 linguri sirop pur de artar (optional, folositi-l daca va plac clatite mai dulci)
  • 240g faina de hrisca
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita sare

Intructiuni

1. Amestecati cu un tel laptele, uleiul, vanilia si siropul de artar intr-un bol mediu.

2. Puneti tigaia sa se incinga la foc mediu-mare cel putin 2 minute.

3. Combinati intr-un bol mare faina de hrisca, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea.

4. Adaugati ingredientele umede peste cele uscate apoi amestecati cat sa se incorporeze totul, nu amestecati in exces.

5. Ungeti tigaia cu putin ulei. Luati cam 1/3 cana din amestec sau mai putin pentru clatite mai mici si turnati in centrul tigaii.

6. Gatiti 1 minut si jumatate sau pana cand incep sa se formeze bule la suprafata. Intoarceti clatita si continuati sa gatiti inca 1 minut si jumatate.

7. Repetati acest proces pana cand terminati tot amestecul de clatite din hrisca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy