Ghimpele Paduret: Bun Pentru Hemoroizi, Retentie de Apa si Imbunatatirea Circulatiei Sangvine!

0 658

Ghimpele paduret este o planta medicinala folosita pentru tratarea hemoroizilor, pietrelor vezicii biliare, aterosclerozei si a altor simptome asociate cu circulatia proasta a sangelui precum dureri, senzatie de picioare grele, crampe la picioare, umflarea picioarelor, vene varicoase, mancarimi, si umflaturi.

Ghimpele Paduret: Planta Medicinala cu Efecte Laxative si Diuretice

Aceasta planta denumita ghimpele paduret este folosita si ca laxativ, si ca diuretic pentru marirea fluxul urinar si  reducerea umflaturilor, dar si pentru accelerarea vindecarii fracturilor.

Cum Functioneaza?

Chimicalele prezente in ghimpele paduret poate determina vasele de sange sa se stramteze sau constranga. Ghimpele paduret ar putea imbunatati circulatia sanguina in picioare impiedicand “ acumularea” sangelui in vene.

Flavonoizii si compusii sau activi par sa aiba o multime de efecte pozitive asupra sanatatii, precum scaderea riscului de hemoroizi, reducerea inflamatiei si imbunatatirea circulatiei sangvine.

Ghimpele Paduret Beneficii

1. Probleme Circulatorii (Insuficienta Venoasa Cronica)

Unele cercetari arata ca ghimpele paduret in combinatie cu vitamina C si hesperidina luate pe cale orala, pot ameliora simptomele circulatiei proaste in picioare, si calma durerile, crampele, umflaturile si senzatia de picioare ingreunate.

2. Poate Reduce Umflarea Bratelor (Edem Limfatic)

Umflarea bratelor denumita limfedem sau edem limfatic poate fi ameliorata cu remedii care contin extract de ghimpe paduret. Potrivit unor studii recente, administrarea orala a suplimentului timp de 90 de zile reduce umflatura in brate dupa tratamentul de cancer mamar.

Vezi si: bicarbonat de sodiu pentru picioare umflate

3. Poate Reduce Simptomele Hipotensiunii Orostatice

Tensiunea arteriala scazuta la ridicarea de pe scaun sau hipotensiunea orostatica poate fi ameliorata cu suplimente orala care contin ghimpe paduret. Simptomele apar de regula varstnici si includ ameteli, senzatie de greata si slabiciune.

Ghimpele paduret poate fi eficient si pentru ameliorarea acestor afectiuni:

  • Constipatie
  • Hemoroizi
  • Retentie de apa
  • Boli circulatorii si alte afectiuni.

Totusi este nevoie de mai mai multe dovezi medicale care sa confirme eficacitatea acestor intrebuintari.

Citeste si: Splinuta, planta medicinala pentru aparatul urinar

Ghimpe Paduret: Posibile Efecte Adverse si Masuri de Precautie

Este posibil sigur pentru majoritatea oamenilor care il ia pe cale orala pana la 3 luni. Posibilele efecte adverse ar fi greata si stomacul suparat.

Masuri de Precautie & Avertizari:

Femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebuie sa stea departe de acesta planta deoarece nu sunt suficiente informatii sustenabile despre administrarea in siguranta pentru femeile gravide sau cele care alapteaza.

Ghimpele paduret trebuie luat doar de aduti dar nu si de femeile insarcinate. Daca simptomele nu se imbunatatesc pe parcursul a 14 zile sau se agraveaza, intrerupeti imediat administrarea si prezentati-va la medicul dumneavoastra de familie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy