Prajitura Tavalita de Post

0 786

Aceasta Prajitura Tavalita de Post este un desert delicios usor de facut – Reteta nu contine oua, unt sau lapte dar obtinem patratele pufoase umplute cu gem de zmeura, inmuiate intr-un ganache de ciocolata fin apoi tavalite prin fulgi de nuca de cocos.

Cea Mai Buna Prajitura Tavalita de Post

Iubesc prajitura tavalita de post si cu siguranta o vei iubi si tu daca incerci aceasta reteta usoara. Eu am ales sa tai prajitura pe jumatate si sa adaug un strat de gem de zmeura dar voi puteti adauga orice fel de gem / crema doriti sau puteti omite acest pas daca o preferati simpla.

Prajitura Tavalita in Cocos

Pentru a veganiza tavalita, am folosit o reteta de prajitura cu vanilie pe care o foloseam des, apoi am inmuiat prajitura taiata in patratele intr-un ganache facut cu ciocolata neagra si crema de cocos si le-am tavalit in fulgi din nuca de cocos.

Incearca si alte retete de prajituri!

Prajitura cu mere de post

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Tort de morcovi raw vegan

Prajitura cu vanilie

Prajitura Tavalita Rapida

Ingrediente

  • 300g faina care creste singura (cu praf de copt) sau faina alba + inca 2 lingurite cu bicarbonat de sodiu in caz ca nu gasiti faina care creste singura.
  • 200g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ½ cani lapte vegan
  • 125ml ulei sau unt vegan topit
  • 1 lingura otet din cidru de mere sau otet alb
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 200g fulgi de ciocolata sau ciocolata vegana maruntita neindulcita
  • 240g crema de cocos
  • 160g gem de zmeura, optional
  • 160g fulgi de cocos
  • Un praf de sare

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Puneti hartie de copt pe o tava cu diametrul de 33 cm x 23 cm.

2. Adaugati faina, zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol apoi adaugati laptele, uleiul, otetul si vanilia si amestecati pana cand totul este bine incorporat.

3. Turnati amestecul in tava si coaceti 20-25 de minute sau faceti testul cu scobitoarea. Dupa coacere, lasati prajitura sa se raceasca in tava.

4. Dupa aceea acoperiti-o si dati-o la frigider pentru cel putin 2 ore.

5. Va puteti ocupa de ganache de indata ce s-a racit prajitura. Adaugati ciocolata si crema de cocos intr-un vas mic la foc mediu. Topiti si amestecati bine apoi lasati vasul deoparte sa se racoreasca.

6. Daca prajitura a crescut destul de mult, taiati-o orizontal pe jumatate cu un cutit zimtat. Daca nu a crescut foarte mult, taiati-o in doua pe vertical.

7. Intindeti uniform gemul pe o jumatate de prajitura apoi puneti deasupra cealalta jumatate (sau omiteti gemul). Taiati prajitura in 12 sau 16 patrate.

8. Turnati ganache-ul intr-un bol adanc si nuca de cocos intr-un alt bol. Cu ajutorul unei furculite inmuiati fiecare patrat in ganache, lasati sa se scurga excesul apoi tavaliti prin nuca de cocos.

9. Repetati pana cand terminati toate patratele apoi dati prajitura tavalita de post la frigider depozitata intr-un recipient inchis etans pana la momentul servirii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy