Bucura-ti simturile cu aceasta prajitura cu cocos si ciocolata decadenta! Trei straturi delicioase, combinate intr-un desert irezistibil si usor de pregatit. Stratul cremos de cocos se topeste pur si simplu in gura, alaturi de explozia de ciocolata. Este o incantare pentru papilele gustative, un desert super delicios si fara coacere.
Prajitura cu Cocos si Ciocolata
Esti un fan al combinatiei dintre ciocolata si nuca de cocos? Eu sunt indragostita de aceasta asociere, iar aceasta reteta este o manifestare a acestei pasiuni! Sunt entuziasmata sa impartasesc cu tine reteta mea de prajitura cu cocos si ciocolata!
Am incercat multe variante de prajituri similare, dar aceasta este cu adevarat speciala. Cu o baza raw crocanta de ciocolata si un topping catifelat de ganache de ciocolata, rezultatul este un desert vegan decadent!
Aceasta prajitura cu cocos este prietenoasa cu dieta, deoarece nu contine gluten si zahar alb rafinat, perfecta pentru cei care doresc sa se bucure de un desert delicios fara remuscari. Datorita ingredientelor precum cocosul si cacaoa, este si o sursa de Omega-3, fiind ideala pentru cei activi sau pasionati de fitness.
Mai Multe Retete cu Nuca de Cocos
Prajitura cu Cocos Decadenta
Acest desert fara coacere este rapid, usor si mult mai sanatos decat alternativele obisnuite. Folosind ingrediente precum lapte de cocos si ulei de cocos, vei obtine o textura bogata si o aroma intensa.
Pentru a face aceasta prajitura cat mai sanatoasa, poti inlocui zaharul alb cu indulcitori naturali precum siropul de artar. Astfel, vei savura fiecare inghititura fara remuscari!
Pentru a scoate din tava aceasta minunatie, foloseste folie de plastic si asigura-te ca laptele de cocos a stat la frigider peste noapte pentru a separa usor partea intarita de deasupra. Asa vei obtine un rezultat perfect!
Si gata! Reteta pentru prajitura cu cocos si ciocolata este simpla si sigur nu vei da gres.
Ingrediente
Baza
- 1 cana alune de padure, prajite
- 4 linguri faina de cocos
- 1 ½ linguri ulei de cocos
- ¼ cana cacao neindulcita
Strat de Cocos
- 1 ½ conserva de lapte de cocos neindulcit, doar partea solida dupa racire
- 3 linguri ulei de cocos
- 4 linguri unt de cocos alimentar
- 1 cana fulgi de cocos
- ¼ cana sirop de artar
Topping
- ½ conserva lapte de cocos neindulcit
- 140g ciocolata fara zahar
- 1 lingura sirop de artar
Mod de Preparare
1. Intindeti folia de plastic intr-o tava patrata pentru negresa cu diametrul de 20 cm.
2. In robotul de bucatarie, adaugati alunele de padure, faina de cocos si procesati pana cand alunele sunt fin maruntite. Adaugati siropul de artar, cacaoa, si uleiul de cocos, apoi procesati din nou pana obtineti un amestec gros.
3. Presati aceasta baza pe fundul tavii si dati la congelator 10 minute.
4. Pentru stratul de cocos, adaugati partea solida a laptelui de cocos, uleiul de cocos, untul de cocos si siropul de artar intr-o cratita mica si combinati la foc mediu-mic, apoi incorporati fulgii de cocos si amestecati bine.
5. Turnati amestecul de cocos peste baza si dati la congelator pentru inca 1-2 ore sau pana se intareste.
6. Intre timp, pregatiti topping-ul de ciocolata. Intr-o cratita mica, adaugati laptele de cocos si siropul de artar si incalziti la foc mic-mediu. Adaugati ciocolata maruntita si amestecati pana se topeste complet si se incorporeaza.
7. Turnati peste stratul de cocos si transferati inapoi in congelator pentru inca 20-30 de minute sau pana se intareste complet.
8. Taiati prajitura cu cocos si ciocolata in batoane si serviti. Resturile se pastreaza la rece intr-un recipient inchis etans pentru maxim 1 saptamana.