Satisfaceti-va pofta de dulce cu aceasta prajitura cu nuca de cocos si ciocolata! Trei straturi combinate intr-un singur preparat delicios si usor. Stratul cremos de cocos si cel delicios de ciocolata se topesc pur si simplu in gura! Este un desert super delicios, usor si nu necesita coacere.
Prajitura cu Nuca de Cocos si Ciocolata
Iti place si tie combinatia dintre ciocolata si nuca de cocos? Cocosul este unul dintre aromele mele preferate si voi stiti deja cat de mult iubesc ciocolata. Sunt super incantata sa impartasesc cu voi aceasta reteta pentru prajitura cu nuca de cocos si ciocolata!
Am incercat o alta reteta asemanatoare fara baza dar de data aceasta am decis sa adaug o baza de cacao raw si un topping cremos de ganache de ciocolata. Ce a iesit? Un desert decadent!!
Desert Vegan Decadent
Aceasta prajitura cu nuca de cocos nu contine gluten, zahar alb rafinat si este vegana. Datorita continutului de cocos si cacao, este plina si de Omega-3. Este desertul perfect pentru cei care sunt activi sau merg la sala regulat.
Aceste batoane cu nuca de cocos fara coacere sunt rapide, usoare si mult mai sanatoase decat alte deserturi.
Cum Sa Faci Cele Mai Bune Batoane cu Nuca de Cocos
Atunci cand folositi lapte de cocos/partea groasa de deasupra, asigurati-va ca a stat la frigider peste noapte pentru a separa grasimea cu usurinta. Nu avem nevoie de partea lichida a laptelui de cocos deoarece prajitura nu se va seta cum trebuie.
Folositi folii de plastic la prepararea prajiturii. Pentru a face aceasta prajitura cat mai sanatoasa, va recomand sa inlocuiti zaharul alb cu alt indulcitor mai sanatos. Puteti folosi sirop de artar, sau indulcitor pur de stevia.
Cam asta este tot! In rest, reteta pentru prajitura cu nuca de cocos si ciocolata este destul de simpla si nu sunt sigura ca nu veti da gres.
Mai Multe Retete cu Nuca de Cocos
Prajitura Fara Coacere Vegana
Daca preparati aceasta reteta delicioasa, nu uitati sa imi lasati un comentariu in sectiunea de mai jos sau pe pagina de Facebook @adnanaalexe.ro.
INGREDIENTE
Baza
- 1 cana alune de padure, prajite
- 4 linguri faina de cocos
- ¼ cana sirop de artar
- 2 ½ ulei de cocos
- ¼ cana cacao neindulcita
Stratul de Cocos
- 1 ½ conserva lapte de cocos neindulcit, doar partea solida
- 3 linguri ulei de cocos
- 4 linguri unt de cocos alimentar
- 1 cana fulgi de nuca de cocos
- ¼ cana sirop de artar
Topping
- ½ conserva lapte de cocos la conserva, neindulcit
- 140g ciocolata fara zahar, indulcita cu steva
- 1 lingura sirop de artar
NOTITE:
* Eu am folosit sirop de artar ca substitut pentru zaharul rafinat. Inlocuiti cu alt sirop sau indulcitor la alegere!*
*Gasiti ciocolata vegana neindulcita, unt de cocos alimentar, ulei de cocos si lapte de cocos in supermarket sau magazinele online precum Emag.*
MOD DE PREPARARE
1. Puneti folie de plastic intr-o tava patrata pentru negresa cu diametrul de 20 cm.
2. Adaugati in robotul de bucatarie alunele de padure, faina de cocos si procesati pana cand alunele sunt bine maruntite. Puneti siropul de artar, cacaua si uleiul de cocos apoi procesati din nou intr-un amestec gros.
3. Presati aceasta baza pe fundul tavii si dati la congelator pentru 10 minute.
4. Pentru a pregati stratul de cocos, adaugati partea solida a laptelui de cocos, uleiul de cocos, untul de cocos si siropul de artar intr-o cratita mica apoi combinati la foc mediu-mic. Incorporati si nuca de cocos apoi amestecati bine.
5. Turnati amestecul de cocos peste baza si dati la congelator pentru inca 1-2 ore sau pana cand s-a intarit.
6. Intre timp puteti prepara topping-ul de ciocolata. Intr-o cratita mica, adaugati laptele de cocos si siropul de artar si incalziti la foc mic-mediu. Puneti ciocolata maruntita si amestecati pana cand este bine topita si incorporata.
7. Turnati peste stratul de ciocolata apoi transferati inapoi in congelator pentru inca 20-30 de minute sau pana cand s-a intarit complet.
8. Taiati prajitura cu nuca de cocos si ciocolata in batoane si serviti. Pastrati resturile intr-un recipient inchis etans la frigider pentru maxim 1 saptamana.