Biscuiti cu Nuca de Cocos – Reteta Fara Oua si Unt

0 3,196

Facuti cu nuca de cocos dulce si crema de cocos, copti la perfectiune si stropiti cu ciocolata neagra, acesti biscuiti cu nuca de cocos vegani sau macaroons sunt visul devenit realitate al oricarui iubitor de cocos.

Biscuiti Cu Nuca De Cocos – Macaroons

Biscuiti cu Nuca de Cocos - Reteta Fara Oua si Unt

Nuca de cocos este fara indoiala un ingredient pe care eu personal il ador si il folosesc adesea la retetele mele de deseturi vegane. Am descoperit aceste fursecuri cu nuca de cocos la o cofetarie si am crezut ca sunt in rai pentru cateva momente. Trebuia sa gasesc o reteta buna pentru a face biscuiti cu nuca de cocos la mine acasa si sunt incantata sa o impartasesc si cu voi.

Am evitat mult timp sa incerc o reteta vegana de fursecuri cu nuca de cocos deoarece am avut impresia ca va fi dificil din cauza lipsei oualor. Ma intrebam oare ce ar putea lega compozitia!? Se pare ca aveam nevoie doar de putina faina si niste amidon. (Amidonul este un substitut de oua surprinzator de bun pentru numeroase retete, in caz ca nu stiai!).

Ingredientele Necesare Pentru Biscuiti Cu Cocos

  • Amidon
  • Apa
  • Zahar
  • Sare
  • Extract de vanilie
  • Extract de migdale
  • Ciocolata vegana
  • Praf de copt
  • Crema de cocos este partea intarita care se ridica deasupra laptelui de cocos gras din conserve. Daca nu gasiti crema, atunci cumparati lapte de cocos gras si puneti conserva la frigider pentru o zi. Crema de cocos se va ridica deasupra si o puteti folosi la aceasta reteta.
  • Nuca de cocos trebuie sa fie neindulcita. Cititi ingredientele de pe ambalaj.
  • Vom folosi faina de grau integrala, care actioneaza ca agent de legare de baza. Puteti folosi si faina de spelta, ovaz sau un mix de faina fara gluten. Nu va recomand sa faceti acesti biscuiti cu nuca cocos folosind faina de migdale sau cocos.

Mai Multe Retete cu Cocos

Fursecuri cu unt de arahide

Fursecuri Linzer cu gem

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

Fursecuri din turta dulce

Cum Sa Faci Macaroons cu Fulgi De Cocos

Ingrediente

  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 linguri apa rece
  • ¾ cana crema de cocos
  • ½ cana zahar granulat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ¼ lingurita extract de migdale
  • ¼ lingurita sare
  • 360g fulgi de nuca de cocos, neindulciti
  • 2 linguri faina
  • ½ lingura praf de copt
  • 1 ¾ cani fulgi de ciocolata vegani

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la180C si puneti hartie de copt pe o tava.

2. Amestecati amidonul de porumb cu cele doua linguri de apa apoi puneti deoparte.

3. Puneti crema de cocos si zaharul intr-o cratita mica apoi topiti la foc mediu.

4. Amestecati continuu cu un tel pana cand ambele ingrediente sunt topite apoi aduceti amestecul la fierbere.

5. Cand incepe sa palpaie, incorporati amidonul. Fierbeti in jur de 30-60 de secunde amestecand frecvent. Dupa ce s-a ingrosat, stingeti focul si adaugati sare, extract de vanilie si extract de migdale.

6. Combinati fulgii de cocos, faina si praful de copt intr-un bol, apoi turnati crema de cocos si amestecati bine.

7. Umpleti un pahar sau bol cu apa.

8. Formati bile (aproximativ 1 lingura din aluat). Puneti-le pe tava tapetata cu hartie de copt si lasati suficient spatiu intre ele. Bagati lingura in apa dupa fiecare bila.

Biscuiti cu Nuca de Cocos - Reteta Fara Oua si Unt

9. Coaceti biscuitii cam 20 de minute, sau pana cand devin aurii deasupra.

 

10. Lasati sa se raceasca pe un grilaj apoi dati fundul biscuitilor prin ciocolata si puneti pe o hartie de copt. Stropiti ciocolata deasupra si dati deliciosii biscuiti cu nuca de cocos la frigider.

.NOTE

Amestecul tinde sa fie putin cam moale si este greu sa formati bile cu mana si din acest motiv lingura este de ajutor. Bagati lingura intr-un castron cu apa dupa ce formati fiecare bile pentru a preveni acumularea de amestec lipicios si a face multa dezordine.

Asigurati-va ca bilele sunt compacte astfel incat sa isi pastreze forma, deci nu intindeti amestecul deoarece se vor sfarama.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy