Paine Din Faina De Orez Brun

0 2,734

Aceasta Paine Din Faina De Orez are o crusta crocanta la exterior, moale la interior si este super pufoasa! De asemenea, nu necesita framantare, drojdie, ulei, zahar si este super usor de facut!

Paine Din Faina De Orez

Paine Din Faina De Orez Brun

O reteta de paine din faina de orez brun simpla, care merge de minune la sandwich, toast sau cu unt si gem. Este facuta cu orez brun deoarece contine mai multe fibre, nu are gluten si este 100% vegana.

Dintre toate bunatatile coapte, aceasta paine fara gluten este fara niciun dubiu preferata mea.

Am pregatit multe paini cu drojdie, deoarece imi place painea de casa cu putin gem sau unt la micul dejun. De data aceasta m-am decis sa incerc si o varianta de paine din faina de orez fara gluten.

Paine Din Orez Brun Super Usoara

Chiar nu glumesc cand va spun ca reteta aceasta de paine fara gluten este super usor de facut. Amestecati ingredientele umede cu cele uscate apoi lasati aluatul sa creasca inainte de a coace o bunatate de paine.

Aceasta reteta este ideala pentru cei cu boala celiaca sau au intoleranta la lactoza. Fie ca ai intoleranta la gluten sau lactoza, acum te poti bucura de o felie de paine crocanta facuta in casa!

Cum Se Pastreaza?

Aceasta paine din faina de orez este buna atunci cand este proaspat facuta, daca nu o consumati cat este prospat facuta, atunci taiat-o felii, acoperiti-o si pastrati la frigider pentru cateva zile.

Incearca si: Chiftele de orez

NOTE

Aceasta reteta este facuta folosind o metoda speciala care functioneaza bine la painea fara drojdie, si anume gatirea la abur in cuptor.

Cum gatesti paine din orez la abur in cuptor?

Gatirea painii sub abur poate suna complicat, dar este super usor! Tot ce aveti de facut este sa o coaceti in cuptor cu un vas umplut cu apa. Apa din vas va forma abur si crea un mediu umed care va ajuta painea sa se coaca.

Care este scopul gatirii la abur?

Cocerea painii in acest mod creeaza o textura mai buna care va ajuta sa feliati painea fara a se sfarama, si o crusta super crocanta. De asemenea, ii da o aroma mult mai buna!

Paine Din Faina de Orez Fara Gluten

Ingrediente

  • 375g faina de orez brun
  • 3 linguri faina de tapioca
  • ¼ lingurita sare sau dupa gust
  • 3 lingurite pline de praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonate de sodiu
  • 1 lingura otet din cidru de mere
  • 375ml apa

Optional – pentru decorat

  • Seminte de mac, floarea soarelui, susan,etc

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180C.

2. Amestecati ingredientele intr-un bol.

3. Transferati amestecul intr-o forma de paine tapetata hartie de copt unsa cu putin ulei.

4. Presarati deasupra seminte pentru a decora painea, daca doriti.

5. Umpleti pana la jumatate un vas cu apa fiarta.

6. Puneti painea in cuptor pe un gratar mai sus apoi puneti un bas cu apa pe un gratar mai jos.

7. Coceti in cuptor pentru 40 de minute sau pana cand s-a ridicat. Faceti testul cu scobitoarea, daca iese curata inseamna ca este gata.

8. Mare grija cand deschideti cuptorul deoarece iese mult abur si va puteti arde. Folositi manusi de bucatarie sau un prosop care va protejeaza mana.

9. Lasati painea sa se raceasca complet pe un grilaj inainte de a o felia si depozita.

10. Bucurati-va de o felie de paine din faina de orez alaturi de preparatele voastre preferate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy