Tarta cu Banane Raw Vegana / Tarta Banoffee Banana Cream Pie

0 3,913

Aceasta tarta cu banane este un desert American foarte popular cunoscut sub denumirea de banana cream pie sau banoffee pie. Aceasta tarta banoffee este usor de facut si in varianta raw vegana si are un aspect impresionant. Deci, daca si tie iti plac bananele atunci trebuie sa incerci si acest desert cu banane fara lactate si fara gluten!

Tarta cu Banane – Raw Vegan Banana Cream Pie

A sosit momentul pe care l-am asteptat toata saptamana. E timpul sa impartasesc si cu voi reteta mea de tarta cu banane in varianta raw vegana! Aceasta delicatesa sanatoasa este facuta cu ingrediente integrale si are un gust divin.

Si pentru ca este Vineri, m-am gandit sa impart cu voi aceasta reteta de tarta banoffee, pe care o puteti pregati in weekend pentru cei dragi. Desi ma bucur de o gustare dulce in cele mai multe zile ale saptamanii, imi place sa scot asul din maneca si sa pregatesc ceva cu adevarat special pentru a marca inceputul weekendului.

Delicioasa tarta cu banane raw vegana nu numai ca este incredibil de delicioasa dar este si mult mai sanatoasa decat varianta originala. Deci, trebuie sa pregatiti banana cream pie pentru a transforma sfarsitul saptamanii intr-un festival de arome!

Incearca si: Briose cu banane si afine sau banana bread cu merisoare

Ce Ingrediente Contine Tarta cu Banane Raw Vegana

Crusta este facuta cu nuci, curmale, ovaz si nuca de cocos iar umplutura este facuta cu banane, caju, sirop de artar (sau agave), suc de lamaie, ulei de cocos, lapte de migdale si vanilie. Am pus si un topping de frisca din crema de cocos si cateva felii de banane.

Nu uitati sa puneti conserva de lapte de cocos in frigider peste noapte pentru a face frisca de cocos ca topping pentru banana cream pie.

Mod de Preparare Tarta cu Banane

Ingrediente

CRUSTA

  • 1 cana nuci
  • 1 cana fulgi de ovaz intregi
  • 1 cana nuca de cocos neindulcita
  • 12 curmale Medjool fara samburi
  • ¼ lingurita sare de mare fina

UMPLUTURA

  • 1/3 cana ulei de cocos virgin, topit
  • ¼ cana sirop de artar
  • 3 linguri suc de lamaie proaspat stors
  • 1 ¼ cani caju crud, inmuiat si scurs (inmuiat in apa fiarta pentru 1 ora sau 8 ore in apa rece)
  • 1 banana mare bine coapta
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare de mare
  • 3 linguri lapte vegetal

FRISCA DE COCOS

  • 1 conserva 400ml lapte de cocos integral, racit peste noapte sau crema de cocos
  • 1 lingura sirop de artar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare de mare fina

Instructiuni

  1. Ungeti cu ulei de cocos o tava pentru tarta cu diamentrul de 23 cm si puneti hartie de copt pe fundul tavii.
  2. Pentru a face crusta, puneti nucile si ovazul intr-un robot de bucatarie si procesati grosier. Adaugati si nuca de cocos, curmalele si sarea de mare. Continuati sa procesati pana obtineti un amestec lipicios si usor de modelat.
  3. Puneti amestecul in mijlocul tavii pregatite. Incepand de la mijloc, presati amestecul uniform pe tot fundul tavii si putin pe margini.
  4. Pentru a face umplutura, puneti untul de cocos topit, siropul de artar, sucul de lamaie, caju, banana, sarea, vanilia si laptele intr-un blender. Incepeti sa amestecati marind viteza gradual pana devine ca o budinca. Daca apar bule de aer, opriti blenderul si amestecati cu o lingura.
  5. Turnati acest amestec peste crusta apoi acoperiti cu o folie alimentara si dati la congelator pentru 5-6 ore sau peste noapte.
  6. Scoateti tarta cu banane din frigider cu 10 minute inainte de a o felia.
  7. Pentru a face frisca de cocos, deschideti conserva de lapte de cocos si adunati cu o lingura partea intarita de deasupra apoi transferati-o intr-un bol. Puneti siropul de artar, vanilia si un praf de sare. Mixati cu un mixer pana ajungeti la consistenta dorita.
  8. Puneti frisca deasupra si decorati cu felii de banane si caramel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy