Tiramisu Vegan Reteta Fara Oua si Fara Lactoza

0 1,619

Tiramisu vegan reteta usoara fara oua si fara lactoza. O prajitura delicioasa fara lapte cu straturi din piscoturi de casa inmuiate in espresso, crema delicioasa de mascarpone vegan, si un topping de cacao. Are gustul foarte asemanator cu reteta clasica.

Tiramisu Vegan Reteta Fara Lactoza si Oua

Daca iubesti tiramisu, atunci nu mai astepta si incearca aceasta versiune de tiramisu vegan reteta super aromata! Straturile de piscoturi inmuiate in cafea espresso si umplutura de mascarpone vegana creeaza cea mai buna prajitura fara oua si lactoza.

Acest tiramisu este un desert gustos, ideal pentru ocazii speciale, Craciunul, Anul Nou sau atunci cand aveti oaspeti.

Nimeni nu isi va da seama ca mananca tiramisu vegan. Asa ca, treceti la treaba si impresionati-va memberii familiei sau oaspetii cu acest desert perfect.

Incercati si: Prajitura Bounty Raw Vegana

Cea Mai Usoara Reteta de Tiramisu Vegan

Aceasta este cu adevarat cea mai usoara reteta de tiramisu vegan.

Mi-am dorit ca acest tiramisu vegan sa se apropie ca si gust cat mai mult de cel traditional, dar in acelasi timp sa nu contina tofu, nuci, lactoza si oua. Rezultatul a fost unul pe masura asteptarilor mele!

Iata de ce ingrediente veti avea nevoie:

PISCOTURI VEGANE 

  • 250g faina alba
  • ¾ lingura praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100g aquafaba (apa din conserva de naut)
  • 100g zahar
  • 1 lingurita crema de tartar
  • 100ml lapte vegan
  • 120g sos de mere neindulcit, la temperatura camerei
  • 2 linguri unt vegan topit sau ulei de cocos la temperatura camerei
  • 1 lingura extract de vanilie

MASCARPONE VEGAN:

  • 225g unt vegan, la temperatura camerei
  • 3 cani zahar pudra cernut sau alt indulcitor mai sanatos
  • 100g iaurt vegan neindulcit
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1-2 linguri lapte vegan

INSTRUCTIUNI RETETA PAS CU PAS

1. Preincalziti cuptorul la 180C si puneti hartie de copt pe doua tavi apoi masurati ingredientele pentru piscoturi.

2. Intr-un bol mediu, amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Puneti intr-un bol pentru mixat apa de naut (aquafaba) si crema de tartar apoi mixati la viteza mare 2-3 minute pana devine un amestec pufos.

2. Adaugati ¼ cana de zahar si continuati sa mixati la viteza medie pana se incorporeaza. Mariti viteza si mixati 10 minute sau pana cand se formeaza varfuri tari (apa de naut are nevoie de mai mult timp sa se intareasca comparativ cu albusurile de oua. Puneti deoparte.

3. Intr-un bol mare, amestecati laptele vegan, sosul de mere, restul de zahar ramas, untul vegan si extractul de vanilie. Adaugati amestecul peste amestecul preparat anterior si incorporati cu grija si sosul de mere fara a amesteca in exces.

4. Acum adaugati si faina tot cu grija astfel incat sa nu eliminati prea mult aer din amestec. Trebuie sa aiba o consistenta turnabila dar nu foarte lichida. Turnati totul intr-un pos cu varful rotund si formati cate 3 piscoturi direct pe tava pregatita.

5. Coaceti piscoturile pentru 15-18 minute apoi scoateti din cuptor si lasati-le sa se raceasca 10 minute. Ar trebuie sa va iasa in jur de 20-30 de piscoturi.

6. Pregatiti mascarpone: In bolul unui mixer adaugati untul vegan si bateti-l 2-3 minute. Adaugati zaharul si extractul de vanilie si continuati sa mixati pana devine un amestec fin. Combinati crema cu iaurtul, iar la nevoie mai ajustati textura cu cate o lingura de lapte vegan. Dati la frigider pana cand veti nevoie de ea.

7. Faceti espresso si lasati-l sa se raceasca apoi scoateti mascarpone din frigider. Inmuiati cate un piscot in espresso apoi asezati intr-o tava. Dupa formarea primului strat, intindeti uniform jumatate din crema apoi formati inca un strat si adaugati restul cremei.

8. Cerneti cacao deasupra si lasati tiramisu la frigider 3 ore, de preferabil peste noapte.

Daca incercati tiramisu vegan reteta fara lactoza si oua, reveniti in sectiunea de comentarii cu parerile si sugestiile voastre.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy