fbpx

Chiftele de Orez Rapide de Post

0 665

Chiftele de Orez facute cu un mix de legume. Este un aperitiv grozav sau o gustare rapida. Aceste chiftele de cartofi si orez se pot servi cu sosurile voastre preferate sau ketchup.

Chiftele de Orez Simple de Post

Chiftelutele de legume sunt o gustare sau un aperitiv popular in bucataria Indiana. Acestia obisnuiesc sa foloseasca orezul fiert ramas de la cina sau pranz pentru a face chiftele de orez ideale pentru burgeri.

Aceste chiftele de post se pot gati in tigaie cu foarte putin ulei, in baie de ulei, sau se pot coace in cuptor pentru o varianta mai sanatoasa.

Cum Sa Faci Chiftele In Combinatii Diferite

  • Poti adauga sfecla rasa pentru un plus de nutritie.
  • Poti folosi orez brun in locul celui alb deoarece contine mai multe fibre.
  • Poti adauga peste amestec ½ cana de quinoa fiarta pentru a face chiftele de orez.
  • Cartofii fierti se pot inlocui cu ovaz pudra sau tofu/branza sfaramitat, faina de naut, sau pesmet pentru a lega compozitia.

Alte Gustari Sanatoase

Chiftele de quinoa si broccoli

Chiftele de cartofi dulci si broccoli

Chiftele marinate in sos de tomate

Ciorba de perisoare vegane

Ketchup de casa fara zahar adaugat

Ingrediente

  • 1 cana orez fiert racit
  • 1 cartof mare (cam ½ cana) fiert si zdrobit
  • ¼ cana morcov razuit
  • ¼ cana ceapa tocata fin
  • ¼ cana ardei gras tocat fin
  • ¼ cana spanac tocat fin
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 3 linguri amidon de porumb (puteti inlocui cu faina de naut prajita sau faina de orez)
  • ¼ lingurita turmerc (optional)
  • ½ lingurita boia de ardei iute
  • Sare si piper dupa gust
  • Sucul de la ½ lamaie

Metoda de Preparare

  1. Adaugati intr-un bol mare orezul fiert si zdrobiti-l cu o lingura sau cu mana.
  2. Adaugati toate ingredientele mentionate mai sus apoi amestecati cu mana.
  3. Adaugati mai mult amidon de porumb daca amestecul este prea moale. (NU FOLOSITI APA).
  4. Ungeti-va palmele cu ulei apoi formati chiftelute. Transferati pe o farfurie si procedati astfel pana cand terminati amestecul.
  5. Incingeti ulei intr-o tigaie. Adaugati chiftelele si prajiti-le pe ambele parti pana devin frumos rumenite.
  6. Tranferati pe un prosop de bucatarie si serviti delicioasele chiftele de orez cu ketchup sau orice alt sos la alegere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy