Fursecuri Fara Gluten cu Lamaie – (Vegane + Fara Zahar)

0 3,316

Aceste fursecuri fara gluten au o aroma delicioasa de lamaie, nu contin lactate, zahar, si nici oua. Incercati acesti biscuiti cu lamaie fara gluten deoarece sunt cu desavarsire o gustare dulce ideala pentru pachetelul copilului, la birou sau alaturi de o cana cu ceai intr-o zi relaxanta de weekend.

Fursecuri Fara Gluten cu Lamaie

Fursecuri Fara Gluten cu Lamaie - (Vegane + Fara Zahar)

Am preparat delicioasele fursecuri fara gluten in totalitate cu faina de migdale si sunt ideale pentru vegani sau cei cu alergii la oua, lactoza sau gluten.

Pentru a prepara biscuiti cu lamaie fara gluten, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Faina de migdale super fina – Nu recomand sa folositi migdale macinate. Acestea au o textura mai grunjoasa si mai inchisa la culoare si dau fursecurilor o textura mai “nisipoasa”.
  • Suc de lamaie proaspat stros
  • Coaja de lamaie– asigurati-va ca folositi lamai organice netratate pentru a evita rezidurile de pesticide.
  • Praf de copt sau bicarbonat de sodiu.
  • Sirop de artar – il puteti inlocui cu un alt indulcitor precum siropul de agave.
  • Ulei de cocos – acest ulei nu se poate inlocui cu ulei vegetal deoarece fursecurile nu se vor intari cum trebuie.
  • Extract de lamaie – este optional dar imbogateste aroma de lamaie a fursecurilor.
  • Sare
  • Extract de vanilie

Combinati Ingredientele Uscate cu Cele Umede

Mai intai, amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol. Apoi, adaugati suc de lamaie, ulei de cocos, coaja de lamaie si sirop de artar. Amestecati pana se formeaza un aluat de fursecuri lipicios.

Formati Delicioasele Fursecuri Fara Gluten

Puneti hartie de copt pe o tava si ungeti hartia cu putin ulei de cocos. Ungeti-va si mainile apoi luati 2 linguri din aluat formati o bila intre palme. Puneti bilele formate pe tava si presati putin cu palma. Fursecurile trebuie sa fie putin mai groasa la centru pentru a deveni fragede.

Coaceti si Raciti

Dati tava cu biscuiti cu lamaie fara gluten in cuptorul preincalzit la 160C pentru 14-18 minute sau pana cand capata o culoare frumos aurie pe margini. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca 10 minute.

Transferati cu o spatula fiecare fursec pe un grilaj si decorati cu glazura daca doriti. Suna usor nu-i asa? Gasiti ingredientele si metoda de preparare detaliata pentru fursecuri fara gluten cu lamaie in randurile de mai jos!

Incercati si aceste retete!

Fursecuri Linzer fara gluten

Fursecuri cu unt de arahide

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

Biscuiti cu nuca de cocos

Ingrediente Fursecuri Vegane Fara Gluten

Ingrediente

  • 224g faina de migdale
  • 54g ulei de cocos, topit
  • 80g sirop de artar
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita extract de lamaie

Ingrediente Glazura de Lamaie

  • ½ cana indulcitor pudra
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie

Metoda de Preparare Fursecuri Fara Zahar si Fara Gluten

1. Preincalziti cuptorul la 180C. Puneti hartie de copt pe o tava si puneti-o deoparte.

2. Intr-un bol mare, adaugati toate ingredientele: faina de migdale, ulei de cocos topit, sirop de artar, praf de copt, sare, suc de lamaie, extract de vanilie si extract de lamaie.

3. Amestecati cu o spatula pana obtineti un aluat lipicios. Trebuie sa fie moale si lipicios dar usor de format bile. Mai adaugati cate o lingura de faina de migdale daca este prea umed sau prea moale.

4. Pentru a forma fursecurile, ungeti-va mainile cu ulei de cocos, apoi luati doua linguri de aluat si formati bile intre palme.

5. Puneti fiecare bila pe tava pregatita sau tavaliti-le prin indulcitor pudra daca va plac mai dulci, sariti peste acest pas daca optati sa le puneti glazura la final.

7. Lasati spatiu cam cat degetul mare intre fiecare fursec, nu se intind la copt dar va trebui sa le aplatizati cu mana.

8. Aplatizati putin fiecare fursec, este in regula daca mai crapa pe margini.

9. Coaceti pentru 14-18 minute sau pana cand marginile au capatat o culoare frumos aurie. Vor fi moi dupa ce le scoateti din cuptor dar se vor mai intari dupa racire.

10. Lasati sa se raceasca 10 minute apoi transferati-le pe un grilaj.

Glazura

Aceste fursecuri fara gluten nu sunt foarte dulci, dar glazura face o diferenta! Combinati indulcitorul pudra, sucul de lamaie si coaja de lamaie apoi turnati cate 2 lingurite pe fiecare fursec. Dati la frigider pentru 2 ore sa se intareasca si serviti alaturi de o cana cu ceai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy