Bolile Pancreasului: 10 Semne de Pancreas Bolnav

0 525

Pancreasul este un organ in forma de para situat in spatele stomacului. Acest organ poate fi mic, cantarind doar 80 de grame, dar este maret cand vine vorba de functiile sale care ne mentin sanatosi. Bolile pancreasului ii pot deregla aceste functii si o multime de lucruri pot merge prost daca acesta nu functioneaza corect.

Bolile Pancreasului: 10 Semne de Pancreas Bolnav

Pancreasul este localizat in partea superioara a abdomenului si produce enzime secretate in intestinul subtire, digerand proteine, grasimi si carbohidrati. Pancreasul produce de asemenea si insulina care ajuta la reglarea glucozei sau zaharului din sange, fiind principala sursa de energie a organismului. Fara indoiala atat de multe pot merge prost daca bolile pancreasului ii ataca functiile.

Acesta joca un rol important in transformarea alimentelor consumate in energie pentru celulele organismului. Pancreasul are doua functii primare: o functie exocrina care ajuta in digestie si una endocrina care regleaza zaharul din sange.

Un pancreas bolnav perturba aceste functii si creeaza o serie de simptome. Bolile pancreasului pot cauza inflamatie si dureri severe pe langa alte simptome precum greturile si problemele digestive.

Este important sa stiti care sunt cele 10 semne de pancreas bolnav, deoarece probleme pancreatice pot fi dificil de intentificat datorita faptului ca este cel mai profund organ din cavitatea abdominala si sunt adesea confundate cu probleme digestive precum refluxul gastroesofagian.

De la dureri abdominale la greata, voma, icter si cheaguri de sange, am mentionat toate aceste semne de avertizare in videoclipul de mai jos.

Alte subiecte despre pancreas:

Alimente rele pentru pancreas

Ceaiuri pentru pancreas

Leacuri batranesti pentru pancreas

Ceaiuri pentru pancreatita

Daca ti-a placut acest articol despre bolile pancreasului, nu uita sa te abonezi pe canalul de YouTube si sa apesi clopotelul pentru a primi notificari ori de cate ori postez cate un subiect nou despre sanatate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy