Biscuiti cu Migdale si Gem

0 627

Acesti biscuiti cu migdale si gem sunt foarte fragezi si se fac usor din doar cateva ingrediente simple. Sunt festivi si merg de minune ca desert pentru sarbatorile de iarna sau ca gustare.

Biscuiti cu Migdale

Biscuiti cu Migdale si Gem

Decembrie este luna in care prepar cel mai des tot felul de fursecuri si biscuiti deliciosi. In ultimul timp am incercat sa testez faina de migdale si sunt uimita cat de buni ies acesti biscuiti cu migdale vegani. Eu i-am pregatit pentru Craciun si sper sa va placa si voua sa ii incercati.

Zilele trecute am impartasit cu voi o reteta de fursecuri cu migdale macinate fara zahar din doar doua ingrediente, care din fericire a fost pe placul vostru. La acesti biscuiti am facut o gaura in mijloc la care am adaugat gem de capsuni dar voi puteti adauga orice fel de gem aveti la indemana.

Iata un sumar al ingredientelor necesare, plus cateva idei de alternative.

Faina de migdale – trebuie sa folositi o faina de migdale fina pentru a obtine biscuiti perfecti. Nu va recomand sa inlocuiti faina de migdale cu un alt tip de faina.

Unt vegan – eu am folosit unt vegan facut in casa dar puteti folosi si unt cumparat.

Sirop de artar – acesta adauga dulceata si ii face moi. Puteti inlocui cu sirop de agave sau un alt indulcitor, dar eu nu am testat aceasta optiune.

Gem – am folosit gem de capsuni de casa dar merge cu orice alta varietate de gem.

Extract de vanilie si sare

Biscuiti cu Faina de Migdale

Ingrediente

  • 250 g faina de migdale
  • 3 linguri unt de migdale
  • 3 linguri sirop de artar
  • 3 linguri gem
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • ¼ lingurita sare

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C.

2. Puneti hartie de copt pe o tava apoi combinati toate ingredientele intr-un bol.

3. Amestecati pana obtineti un aluat. La inceput poate parea prea uscat dar continuati sa amestecati cu mana si se va forma aluatul.

4. Luati cate o lingura din aluat si formati bile apoi puneti bilele direct pe tava.

5. Formati o gaura in mijloc cu ajutorul degetului mare sau cu spatele unei linguri, apoi adaugati ½ lingura de gem in gaura.

6. Coaceti biscuitii 10–12-minute sau pana cand devin aurii pe fund.

7. Scoateti din cuptor si lasatii sa se raceasca complet inainte de servire.

8. Puteti depozita deliciosii biscuiti cu migdale intr-un recipient cu capac pentru 1 saptamana la frigider.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy