Chiftele de Linte Maro – Bogate in Proteine, Vitamine si Minerale

0 6,598

Aceste chiftele de linte nu numai ca sunt delicioase dar contin fier si acid folic. Acesti doi nutrienti sunt foarte importanti pentru organism deoarece il ajuta sa formeze globulele rosii din sange. Se gasesc cu usurinta in produsele de origine animala dar chiar nu avem nevoie de ele deoarece lintea este o sursa excelenta a acestor doi nutrienti pe langa fibre si alti nutrient important.

Chiftele de Linte – reteta de post

Chiftele de Linte Maro - Bogate in Proteine, Vitamine si Minerale

Pentru a pregati cele mai bune chiftele de linte, puneti la fiert linte maro pe care trebuie sa o fierbeti 25-30 de minute. Acest soi de linte nu are nevoie de hidratare deoarece fierbe rapid.

Aceste chiftelute cu linte sunt ideale si pentru slabit daca alegeti sa le coaceti in cuptor. Nu contin faina si sunt pline de proteine, fibre, minerale si vitamine, numai bune ca masa dupa o sesiune de exercitii fizice.

Incercati si aceste retete de chiftele de linte si orez sau chiftelute de linte rosie, ambele la fel de delicioase ca si aceasta reteta.

Mod de Preparare 

Ingrediente

  • 250 g linte maro fiarta
  • 2 morcovi tocati marunt
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingurite boia afumata
  • 3 linguri drojdie inactiva, optional
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • 1 cana faina de ovaz
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni

1. Spalati lintea si fierbeti-o pana se inmoaie dar nu adaugati sare si nu amestecati.

2. Scurgeti-o bine de apa apoi adaugati-o intr-un bol mare si lasati-o sa se raceasca putin.

3. Adaugati peste linte ceapa, usturoiul, morcovul, condimentele, faina de ovaz, sucul de lamaie si patrunjelul apoi amestecati cu mana cat sa se combine ingredientele. M-ai adaugati faina de ovaz daca amestecul iese prea moale pana obtineti o textura usor de modelat.

4. Luati cate doua linguri din amestec si formati chiftele.

5. Acum le puteti gati in doua moduri: Fie le puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 de minute si le intoarceti pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire, fie le prajiti intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

6. Serviti delicioasele chiftele de linte ca acompaniament la un piure de cartofi sau alaturi de o salata sanatoasa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy