Chiftele de Linte la Cuptor – (Vegane + Sanatoase)

0 4,514

Chiftele de linte la cuptor – o reteta de post sanatoasa, satioasa si bogata in proteine. In numai o chiftea primiti in jur de 20% din doza zilnica de fier necesara si 4g de proteine! Savurati aceste chiftele vegane cu sos tahini cu lamaie si usturoi sau salate.

Chiftele de Linte la Cuptor

Chiftele de Linte la Cuptor - (Vegane + Sanatoase)

Sunt intrebata foarte des ce m-a determinat sa consum preparate vegane iar motivul principal, este sanatatea mea. Sunt multe definitii despre sanatate dar eu am ales sa traiesc acest stil de viata si ma mananc preparate care imi ofera energie si satietate indelungata, asa cum o fac si aceste chiftele de linte la cuptor.

Iubesc viata si mi-as dori sa fie lunga si fara probleme de sanatate. Bolile de inima si diabetul au devenit cauzele principale de fatalitate in lume. Cu alte cuvinte, oamenii isi scurteaza viata din cauza obiceiurilor alimentare nesanatoase si lipsa de miscare.

 O dieta pe baza de plante nu numai ca ajuta la prevenirea bolilor de inima dar le poate si reversa, ceea ce mie personal mi se pare un lucru extrem de puternic.

Deci, ce are tot ce am mentionat mai sus cu aceasta reteta de chiftele de linte?

Lintea este un superaliment plin de micro si macronutrienti. Imi place sa o consum sub forma de supa sau chiar sub forma de chiftele la cuptor. In plus lintea este foarte satioasa si cel mai sanatos aliment cunoscut.

Aceaste chiftele de linte la cuptor merg de minune ca aperitiv sau gustare (atat reci cat si calde). Sau puneti alaturi o salata sau paste cu sosuri cremoase si serviti ca fel principal.

Incercati si Alte Retete

Chiftele de orez

Chiftele de broccoli si quinoa

Chiftele de naut la cuptor

Ingrediente Chiftele Vegane

      2 cani linte maro sau verde

      1 morcov, tocat fin

      1 ceapa, tocata fin

      3 catei de usturoi, rasi

      ½ cana orez brun

      ½ cana faina de ovaz sau faina de naut/pesmet

      ½ lingurita turmeric, optional

      1 lingura patrunjel proaspat tocat

      2 lingurite ierburi de provence, sau mix de ierburi italiene

      Sare si piper negru macinat dupa gust

      Fulgi de ardei iute, optional

Mod de Preparare

1.   Spalati lintea si fierbeti-o, procedati in acelasi mod si cu orezul brun.

2.   In timp ce lintea si orezul fierb, tocati ceapa, usturoiul, morcovul si patrunjelul.

3.   Adaugati putin ulei de masline intr-o tigaie si gatiti ceapa si morcovul pentru cateva minute la foc mediu. Adaugati putina apa la nevoie.

4.   Intr-un bol mare, combinati orezul gatit, lintea gatita, ceapa, morcovul, usturoiul, faina de ovaz, patrunjelul tocat, ierburile aromatice. Asezonati cu sare si piper dupa gust.

5.   Amestecati bine cat sa se incorporeze toate ingredientele.

6.   Preincalziti cuptorul la 200C si formati chiftele mici sau medii, nu le faceti prea mari deoarece nu isi pastreaza forma bine.

7.   Dati-le prin pesmet daca doriti o crusta sau lasati-le asa cum sunt.

8.   Puneti hartie de copt pe o tava si ungeti-o cu putin ulei. Dati tava la cuptor si coaceti pentru 20-30 de minute.

9.   Eu prefer chiftele de linte la cuptor dar le puteti praji 1-2 minute pe fiecare parte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy