Biscuiti Vegani Fara Gluten – (Fara Faina + Fara Zahar)

0 923

Cum se fac cei mai deliciosi biscuiti vegani fara gluten, fara faina cu fulgi de ciocolata? Da, exista o asemenea reteta! Este o reteta simpla si foarte usor de facut din doar cateva ingrediente simple, ideali ca gustare la cafea.

Biscuiti Vegani Fara Gluten cu Ciocolata

Pentru a face biscuiti vegani fara gluten, am omis faina alba rafinata, si am folosit faina de migdale. Eu folosesc des faina de migdale in multe retete vegane.

Eu de obicei folosesc faina de ovaz/ovaz macinat la blender in multe retete precum briosele de ovaz si ciocolata sau biscuiti cu ovaz si ciocolata.

Cand folosesc ovaz, sunt mereu intrebata de un substitut la ovaz si m-am gandit ca a sosit momentul sa incerc si o reteta cu faina de migdale pentru cei care nu prefera ovazul.

Alegeti un Indulcitor Sanatos

Ar fi imposibil sa fac biscuiti fara niciun fel de indulcitor. Am ales sa folosesc sirop de artar – textura sa subtire adauga multa uimiditate si ajuta la legarea compozitiei. Am pus doar 4 linguri pentru toata reteta, dar voi puteti pune mai mult sau alt indulcitor lichid precum siropul de agave.

Adaugati Ciocolata sau Alte Optiuni

Puteti amesteca orice in acesti biscuit vegani fara gluten sau ii puteti lasa simpli. Eu am folosit ciocolata neagra cu 70% cacao, dar se pot pune si fructe uscate sau seminte de cacao crude.

Incercati si aceste retete!

Fursecuri cu unt de arahide

Fursecuri cu lamaie fara gluten

Biscuiti cu nuca de cocos si ciocolata

Biscuiti Linzer fara gluten

Ingrediente Biscuiti Vegani Fara Gluten

  • 200g migdale macinate, decojite
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 60ml ulei de cocos topit
  • 60ml sirop de artar
  • 1 lingura lapte de migdale sau alt lapte la alegere
  • ½ lingurita vanilie
  • 50g fulgi de ciocolata dark 70%

Metoda de Preparare Biscuiti Vegani Fara Gluten

1. Preincalziti cuptorul la 180C.

2. Intr-un bol mare, amestecati migdalele, praful de copt si sarea.

3. Topiti uleiul de cocos intr-un alt bol apoi adaugati-l peste ingredientele uscate.

4. Puneti siropul de artar, laptele si vanilia. Amestecati pentru a forma un aluat, apoi incorporati fulgii de ciocolata.

5. Luati cate o lingura din aluat si puneti pe o tava captusita cu hartie de copt.

6. Aplatizati cu spatele lingurii. Acesti biscuit nu se vor intinde prea mult in timpil coacerii asa ca este necesar sa ii aplatizati.

7. Coaceti 10-12 minute pana cand marginile biscuitilor sunt maronii, apoi lasati deliciosii biscuiti vegani fara gluten sa se raceasca complet pe un grilaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy