Seaspiracy: Secretele Cruzimii Pescuitului Industrial

0 320

Daca te-ai intrebat cat de daunator este consumul de peste, ar trebui sa vezi asta cu ochii tai! In noul documentar de pe Netflix Seaspiracy, directorul Ali Tabrizi a scos la iveala cruzimea industriei globale a pescuitului si cum pescuitul comercial devasteaza speciile maritime, si ce se va intampla daca oamenii continua sa consume peste.

Seaspiracy: Speciile Maritime Nu Sunt Ale Noastre!

Noul documentar Netflix Seaspiracy evidentiaza efectele daunatoare ale pescuitului in oceanele lumii. Documentarul este narat si produs de producatorul Britanic Ali Tabrizi in timp ce descopera ca pescuitul este cea mai mare amenintare a oceanului.

Iata 6 descoperiri din documentarul de pe Netflix, Seaspiracy!

1. Si Pesti au Sentimente

Fiecare peste are o personalitate unica si o dorinta de a trai. Pestii experimenteaza durerea intr-un mod asemanator cu oamenii, comunica in moduri complexe (heringii, spre exemplu, isi trimit semnale intre ei prin vanturi), si pot simti frica.

Deci, atunci cand pescuitul masiv comercial prinde in plase pestii, ii smulg din habitatul lor si ii preseaza atat de tare incat ochii aproape ca le ies din cranii. Pestii experimenteaza o calatorie terifianta la suprafata apelor.

Daca sunt inca vii, pescarii ii arunca peste gheata si ii lasa sa se sufoce incet. Mie nu mi-ar placea sa sangerez, sa fiu sufocata sau taiata in bucatele pe un tocator! Si pestii au o dorinta de a trai la fel de mare ca si a noastra. Seaspiracy scoate asta in evidenta!

2. Daca Pescuitul Continua, Oceanele Vor Deveni Pustii

Da, ai citit corect. Seaspiracy arata ca oceanele se vor goli pana in 2048 daca nu se i-au masuri chiar acum, deoarece nu mai sunt multi pesti in mare.

Trebuie sa incetam sa mai sprijinim industria cruda de pescuit, care omoara 2,7 trilioane de pesti in fiecare an. Pestii joaca un rol vital pentru intregul ecosistem al oceanului. Fara ei, alte animale – inclusiv recifele de corali, balenele, delfinii si pasarile maritime se vor infometa si vor muri.

3. Dezbaterile Despre Paiele de Plastic

Seaspiracy: Secretele Cruzimii Pescuitului Industrial

Am vazut videoclipuri cu broaste testoase de mare care aveau paie de plastic blocate in nari iar acest lucru a determinat multe restaurante si consumatori sa foloseasca paie din carton. Este un lucru bun – paiele de plastic omoara 1,000 de broaste testoase global in fiecare an, iar in USA, navele de pescuit, ranesc, sau omoara estimativ 250,000 de broaste testoase maritime anual.

Aproape nimeni nu se alarmeaza despre gramada de gunoi: paiele de plastic reprezinta 0.,03% din gunoiul aflat ocean, iar aproape jumatate din gunoiul gasit in Oceanul Pacific este format din plasele de pescuit.

4. Seaspiracy | Delfinii Sunt Infometati sau Ucisi!

In America etichetele “Dolphin Safe” sunt puse doar ca sa faca consumatorii sa se simta mai bune, dar sunt doar bucati de hartie neinsemnate. In fiecare an, 300.000 de delfini si balene sunt ucise dupa ce raman prinse in plasele de pescuit.

Ce e si mai teribil, in ciuda faptului ca pescuitul abuziv a facut sa dispara atat de multe specii de pesti, anumiti pescari in unele zone macelaresc delfinii deoarece ii vad ca pe o ,,competitie”.

Cum poti manca linistit peste cand stii ca ai infometat o alta specie a carei viata depindea de asta? Mananca vegan, e simplu!

5. Nu ai Nevoie de Peste Pentru a Supravietui!

Consumul de peste dauneaza altor animale maritime, mediului inconjurator si chiar sanatatii tale. O farfurie cu peste vine cu o parte de metale grele toxice, dioxina, compusi de plastic, si alti poluanti.

Ai nevoie de acizi grasi omega-3? Ii poti lua din suplimentele din ulei de alge sau alimente vegane fortificate. Sunt atat de multe optiuni!

Urmariti si voi documentarul Seaspiracy pentru a va informa despre secretul pescuitului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy