Budinca de Chia cu Mango

0 2,709

Aceasta Budinca de Chia cu Mango cremoasa vegana fara gluten, a devenit una din optiunile mele preferate pentru un mic dejun sanatos. Budinca de chia vegana este saraca in calorii si bogata in fibre care te mentin satul pana la ora pranzului.

Budinca de Chia cu Mango

Budinca de Chia cu Mango

Tuturor oamenilor le plac deserturile, dar deserturile sunt optionale. Pe de alta parte, micul dejun este obligatoriu! Budinca de Chia cu Mango reuseste sa devina un mic dejun si un desert sanatos in acelasi timp 😀 Suna bine nu-i asa?

Imi place sa imi pregatesc budinca de chia seara si sa o las peste noapte in frigider pentru a salva timp in diminetile ocupate. Este un preparat rapid, gustos si sanatos.

Budinca de Chia cu Mango Vegana

Budinca de Chia cu Mango

Poti folosi lapte de cocos sau lapte de migdale pentru aceasta budinca. Eu nu o indulcesc, deoarece mango are deja suficient zahar. Dar daca totusi doriti sa o indulciti puteti adauga sirop de artar.

Beneficiile Semintelor de Chia

Contin acizi grasi omega -3, proteine, antioxidanti si fibre. Nu au aroma si pot fi usor integrate in smoothie-uri, supe, paine, salate, budinci, dressing-uri, gemuri – intregi sau macinate.

Acest superaliment este plin de nutrienti, vitamine si minerale bune pentru functionarea organismului, alaturi de fibre, proteine si omega-3, sub 140 de calorii.

Incearca si: Hummus cu ciocolata

Dieta cu Chia

Aceste seminte minuscule pot fi de ajutor in curele de slabire. Amestecate cu apa sau lapte de baza de plante, se umfla si devin ca un gel.

Proteina si fibra sub forma de gel sunt digerate usor, mentinand satietatea si nivelurile de zahar din sange stabile.

Cum am mentionat mai sus, continutul sau de fibre actioneaza ca o matura in timp ce trece prin colon. Fibrele ajuta la prevenirea sau ameliorarea constipatiei, sindromul de colon iritabil, si diverticulita.

Vezi aici continuarea: dietei cu seminte de chia.

Budinca de Chia cu Mango

Ingrediente

  • 2 mango mari
  • 80g seminte de chia
  • 480ml lapte de cocos sau migdale
  • 4 linguri sirop de artar (optional)

Metoda de Preparare

1. Adaugati siropul de artar, laptele de cocos, si semintele de chia intr-un bol, apoi amestecati bine.

2. Acoperiti bolul si puneti la frigider pentru 1 ora, apoi la fiecare 30 de minute amestecati si lasati sa stea pana se umfla semintele bine.

3. Scobiti pulpa unui singur mango si faceti piure in blender. Tocati in cuburi cel de-al doilea mango.

4. Transferati budinca in pahare/boluri pentru servit, amestecati cateva bucatele de mango apoi turnati deasupra piureul, si garnisiti cu bucati de mango si fasii de nuca de cocos (optional).

5. Serviti la micul dejun sau ca desert rapid si sanatos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy