Mancare de Spanac de Post, Reteta Simpla Cremoasa si Usoara

0 6,836

Cea mai buna mancare de spanac de post cu usturoi si crema de cocos. Fie ca iubesti spanacul sa il urasti, cu siguranta iti va placea aceasta reteta foarte delicioasa si usor de preparat.

Mancare de Spanac de Post cu Usturoi

Puteti face mancare de spanac de post cu spanac proaspat sau spanac congelat. Eu am folosit proaspat dar daca folositi congelat va trebui sa il lasati sa se decongeleze apoi sa stoarceti toata apa din el.

Aceasta mancare de spanac cremoasa este ideala alaturi de friptura vegana de seitan, piure de cartofi sau servita cu paine naan cu usturoi.

De ce este bine sa consumam spanac? Spanacul este bogat in fibre, vitamine si minerale. In plus nu contine multe calorii si ofera organismului multi nutrienti esentiali.

Este foarte important sa stiti cum sa gatiti spanacul astfel incat sa nu isi piarda foarte multi nutrienti. Am vazut o multime de retete care sugereaza gatirea termica in exces a spanacului iar acest lucru ii distruge proprietatile.

Cum se Gateste Corect Spanacul

Cat se fierbe spanacul proaspat? Eu pun o oala cu apa la fiert si o las sa clocoteasca, cand incepe sa clocoteasca adaug frunzele de spanac foarte bine spalate si le las sa se opareasca doar 2-3 minute maxim. Dupa aceea le scot rapid din apa si le pun intr-o strecuratoare dupa care torn apa rece ca sa opresc procesul de gatire apoi storc excesul de apa.

Cat se fierbe spanacul congelat? Il lasati sa se dezghete apoi il stoarceti bine, si il puteti gati la fel ca pe cel proaspat. Deci in concluzie puteti obtine o mancare de spanac de post gustoasa cu spanac proaspat cat si congelat.

Il puteti gati chiar si in tigaie dar doar pentru 5 minute. Sper ca v-au fost de folos aceste informatii si haideti sa incepem cu reteta noastra.

Daca iubiti spanacul atunci va recomand sa incercati si alte retete cu spanac.

Quiche cu spanac si branza tofu

Placinta Greceasca cu spanac si branza vegana

Mancare de naut cu spanac

Briose frittata cu legume

Mancare de Spanac cu Usturoi

Ingrediente

  • 2 linguri unt vegan (30g)
  • 450g baby spanac tocat grosier
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • ¼ cana faina (31g)
  • 1 cana crema de cocos (240ml), (smanatana de cocos neindulcita)
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • ⅛ lingurita nucsoara
  • 1 lingura fulgi de drojdie inactiva

Mod de Preparare

1. Adaugati faina intr-o cana de masurat. Puneti putina crema de cocos si amestecati bine pana obtineti o pasta fara cocoloase.

2. Adaugati restul cremei de cocos si continuati sa amestecati cu telul.

3. Puneti untul vegan intr-o tigaie adanca la foc mediu si lasati-l sa se topeasca.

4. Adaugati spanacul tocat. Acoperiti si lasati sa se inmoaie 3-4 minute.

5. Puneti usturoiul zdrobit, amestecati si lasati sa se gateasca 1 minut.

6. Adaugati amestecul de faina si crema de cocos, amestecati si lasati sa fiarba putin cat sa se ingroase.

7. Stingeti focul si adaugati sare, piper negru, nucsoara si drojdia inactiva.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy