Mancare de Naut cu Spanac – cu Lapte de Cocos

0 785

Aceasta Mancare de Naut cu Spanac este delicioasa, sanatoasa, vegana si satioasa. Reteta aceasta yummy este plina de proteine, fier si condimente naturale pentru toti cei care vor sa manance “curat”.

Mancare de Naut cu Spanac – Cu Lapte de Cocos

Acest curry de naut este extrem de usor de gatit si se face in doar 30 de minute. Consum des la pranz sau cina o mancare de naut cu spanac deoarece este versatila si merge de minune cu orez, sau lipie Indiana roti sau orice alta paine.

De indata ce veti incerca aceasta reteta delicioasa, va deveni una dintre preparatele voastre preferate de post. Vezi si (chiftele de linte vegane)

Beneficiile Ingredientelor al Acestui Curry de Naut

  • Nautul contine o multime de nutrienti, inclusiv proteine necesare pentru oase, muschi si piele sanatoasa.

Este un ingredient ideal pentru cei care nu consuma carne, deoarce poate oferi o cantitate buna de proteine. O cana de naut contine aproape o treime din aportul zilnic necesar de proteine al unui adult.

  • Spanacul este un superaliment. Contine o multime de nutrienti si foarte putine calorii.

Legumele cu frunze verzi precum spanacul sunt importante pentru piele, par si sanatatea oaselor. Spanacul ofera proteine, fier, vitamine si minerale.

  • Laptele de cocos este un aliment gustos, nutritiv si versatil care se poate gasi cu usurinta in orice supermarket. Se poate face foarte usor si acasa.

Este plin de nutrienti importanti precum mangan si cupru. Includerea acestuia in cantitati moderate va poate sprijini sanatatea inimii si oferi alte beneficii organismului.

Mancare De Naut cu Spanac – Vegana

Mancare de Naut cu Spanac - cu Lapte de Cocos

Curry de naut Indian ideal pentru masa de pranz sau cina. Serveste cu orez basmati fiert sau lipii Indiene, paine naan cu usturoi facute in casa.

Retetele pentru lipie si naan le gasiti aici: (Lipie Indiana Roti) si (Paine Naan cu Usturoi)

Ingredientea

  • 500g naut (fiert si scurs)
  • 150g spanac
  • 1 cana lapte de cocos
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa mare (tocata)
  • 1 lingura usturoi (ras)
  • 1 lingura ghimbir (ras)
  • 1 ardei iute verde (tocat) sariti peste daca nu va place picant
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita turmeric
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare sau dupa gust
  • 2 rosii mari (tocate)
  • Coriandru sau patrunjel proaspat tocat (pentru garnisit)

Metoda de Preparare

1. La foc mediu, incingeti o cratita si adaugati cele doua linguri de ulei.

2. Adaugati ceapa tocata si sotati pana devine translucida.

3. Adaugati usturoiul si ghimbirul ras apoi gatiti pentru 1 minut.

4. Dupa aceea puneti ardeiul iute si gatiti. Nu il mai adaugati daca nu va place foarte picant.

5. Adaugati boiaua iute, chimenul macinat, turmericul, sarea si piperul apoi gatiti pentru cateva secunde.

6. Adaugati putina apa pentru a incorpora bine condimentele. Apoi puneti ¼ cana de apa si gatiti 1-2 minute sau pana cand uleiul se separa la margini.

7. Acum adaugati rosiile tocate si gatiti la foc mediu-mic pana cand se topesc definitiv.

8. Adaugati nautul fiert, amestecati, si adaugati laptele de cocos.

9. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti si fierbeti la foc mediu-mic pentru 10 minute.

10. Dupa cele 10 minute, adaugati spanacul (cat de maruntit doriti) si gatiti nu mai mult de 2-3 minute.

Garnisiti delicioasa mancare de naut cu spanac cu putin coriandru sau patrunjel. Serviti alaturi de orez basmati fiert sau paine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy