Radacina de cicoare provine de la o planta perena cu flori albastre care face parte din familia papadiei. Cicoarea a fost folosita de secole la gatit si in medicina traditionala. Este o alternativa la cafea, deoarece are o culoare si un gust asemanator si nu contine cofeina.
Cicoarea: 5 Beneficii Ale Celui Mai Popular Inlocuitor al Cafelei
Cicoarea este cel mai bun inlocuitor al cafelei. Nu contine cofeina, si are o multime de beneficii pentru sanatatea ta – reduce inflamatia, scade nivelul de zahar din sange si imbunatateste digestia . Continua sa citesti mai jos!
Cicoarea Beneficii
Fibrele acestei radacini au numeroase beneficii pentru sanatate si sunt adesea extrase pentru a fi ulterior folosite ca supliment alimentar. Este ideala pentru cei care vor sa renunte la cafea din diverse motive.
Cicoarea Contine Inulina de Fibre Prebiotice
Radacina de cicoare proaspata este compusa din 68% inulina dupa greutatea uscata. Inulina actioneaza ca un prebiotic, care hraneste bacteriile bune din intestine. Aceste bacterii reduc inflamatia, lupta contra bacteriilor periculoase si imbunatateste absorbtia de minerale.
Prin urmare, cicoarea poate sustine sanatatea intestinala la niveluri optime.
Cicoarea Ajuta Miscarile Intestinale
Inulina prezenta in radacina de cicoare trece prin corp nedigerata si hraneste bacteria buna, si ar putea promova in acelasi timp digestia. Studiile sugereaza ca inulina poate ameliora constipatia si mari frecventa scaunelor.
Retineti ca majoritatea studiilor au fost facute pe suplimentele de inulina din cicoare, si inca mai sunt nevoie de studii asupra fibrelor sale ca supliment.
Ceai Ayurvedic pentru balonare
Cicoarea Tine Sub Control Nivelul de Zahar din Sange
Fibrele din radacina de cicoare pot tine sub control nivelul de zahar din sange, in special la bolnavii de diabet. Ar putea fi din cauza inulinei, care promoveaza cresterea bacteriilor bune implicate in metabolismul glucidic – care sparge carbohidratii si zaharurile.
Cicoarea Ajuta la Slabit
Fibrele pot ajuta la slabit prin reducerea poftei de mancarea si diminuarea aportului de calorii, totusi mai multe studii sunt necesare pentru a sustine asta.
Vezi si: Beneficiile ceaiului de brusture
Usor de Integrat in Dieta
Intreaga radacina de cicoare poate fi fiarta si consumata ca leguma, in timp ce radacina prajita si macinata este adesea preparata ca inlocuitor de cafea. Este o sursa bogata de inulina, si poate fi gasita sub forma de suplimente sau ca amestec cu cafea.
Cicoare Contraindicatii
Unii oameni alergici la polenul de mesteacan ar putea avea alergie si la radacina de cicoare. Consultati medicul de indata ce observati reactii adverse. Femeile insarcinate trebuie sa evite cicoarea, deoarece exista riscul de avort spontan sau sangerari.