fbpx

Biscuiti de Ovaz cu Ciocolata si Afine- (Fara Zahar si Gluten)

0 505

Biscuiti de ovaz vegani deliciosi. Acesti biscuiti super usori sunt indulciti cu sirop de agave, infuzati cu extract de vanilie si scortisoara. O delicatesa mult mai sanatoasa atunci cand vrei o gustare dulce facuta in casa

Biscuiti de Ovaz Vegani Simpli

Biscuiti de Ovaz cu Ciocolata si Afine- (Fara Zahar si Gluten)

Acesti biscuiti de ovaz nu contin lactate, oua si unt. Nu contin nici faina deoarece sunt facuti doar din ovaz. Faina alba nu contine nutrienti, si nu te mentin satul mai mult timp.

In ultimul timp incerc sa inlocuiesc faina cu ingrediente integrale deoarece stiu ca nu au beneficii pentru organismul meu. Ovazul este foarte sanatos pentru sanatate. Contine nutrienti, fibre, minerale (in special magneziu, fosfor, fier si zinc), si vitamine valoroase, in special B1 si B6.

Incearca si: fursecuri vegane cu unt de arahide

Cum sa Faci Biscuiti Vegani Sanatosi?

Pentru aceasta reteta, am folosit ou de chia. Puteti folosi seminte de in sau de chia ca inlocuitor pentru oua.

Pentru oul de chia, aveti nevoie de 1 lingura seminte de chia amestecata cu 3 linguri de apa. Lasati oul sa stea 15 minute. Trebuie sa obtineti o consistenta gelatinoasa.

Incearca si: Budinca de chia cu mango

Biscuiti de Ovaz Fara Gluten

O reteta simpla si delicioasa pentru tine. Alternativa ideala pentru cei care au intoleranta la gluten sau pur si simplu vor sa evite consumul de faina alba si zahar alb.

Ingrediente

  • 150g fulgi de ovaz
  • 1 ou de chia (1 lingura seminte de chia + 3 linguri de apa)
  • 100ml unt de caju
  • 80ml sirop de agave sau artar
  • 20g afine uscate
  • 20g nuci macinate
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura praf de copt
  • Un praf de sare

Metoda de Preparare

1. Amestecati ovazul, praful de copt, scortisoara si extractul de vanilie.

2. Separat, amestecati untul de caju, siropul de agave si oul de chia.

3. Apoi adaugati cacaua, afinele uscate si nucile. Amestecati totul bine.

4. Turnati ingredientele umede peste cele uscate, si amestecati.

5. Dupa aceea, folositi-va de maini pentru a framanta aluatul bine. Lasati la odihnit in frigider 30 de minute.

6. Formati bile egale si puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

7. Coaceti la cuptor pentru 10 minute la 180°.

As fi foarte fericita sa stiu ce parere ai! Daca ai incercat acesti biscuiti de ovaz, lasa-mi un comentariu cu experienta ta. Esti activ pe Facebook sau esti blogger? Recreeaza aceasta reteta si lasa un link inapoi catre aceasta reteta, sau impartaseste link-ul altor persoane. 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy