fbpx

Rulouri cu Scortisoara de Post – Cinnamon Rolls Vegane

0 890

Am facut rulouri cu scortisoara de post si sunt atat de mandra de mine. Hahaha, serios! Sunt moi, pufoase si au zahar cu scortisoara, fiind si condimentul meu preferat. Este o reteta simpla de rulouri cu scortisoara cu rezultate minunate.

Rulouri cu Scortisoara de Post / Cinnamon Rolls

Rulouri cu Scortisoara de Post

Inainte sa incerc aceasta reteta de rulouri cu scortisoara, imi imaginam ca o sa fie destul de greu de facut de la zero, dar este foarte usor. Trebuie sa va avertizez ca nu este un preparat rapid. Trebuie sa lasati aluatul pentru rulouri cu scortisoara de post sa dospeasca in jur de doua ore.

Eu am sa le pregatesc din nou pentru masa de Paste. Sunt delicioase si mi-au adus un zambet pe fata. Va recomand sa le incercati si voi. 🙂

Cum Faci Rulouri cu Scortisoara de Post?

Ingredientele si metoda de preparare o voi lasa la finalul articolului. Haideti sa vorbim despre cum puteti taia rulouri perfecte! Dupa rulare, taiati cu ajutorul atei dentare 12 rulouri cu scortisoara.

Puteti folosi si un cutit zimtat, dar mi-e mi-a placut cum au iesit cu ata dentara. Folositi o atat dentara simpla, fara ceara parfumata. Ata aceasta a devenit un obiect esential si in bucataria mea nu doar in baie. 😀

Incearca si: Paine de casa din faina integrala de grau

Cum se Depoziteaza?

Le puteti tine acoperite la temperatura camerei pentru 2-3 zile, sau acoperite in frigider pentru 1 saptamana.

Le pot congela? Da, poti! Congelati rulorile coapte si lasati-le sa se dezghete in frigider apoi aduceti-le la temperatura camerei sau incalziti-le in cuptorul cu microunde inainte de servire.

RULOURI CU SCORTISOARA DE POST

Aluat

  • 375g faina pentru toate scopurile
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 45g unt vegan (reteta aici)
  • 2 linguri zahar
  • 240ml lapte de soia

Umplutura

  • 56g unt vegan (topit)
  • 150g zahar brun
  • 1 lingura scortisoara macinata

Uns

  • 30g unt vegan

Glazura

  • 120g zahar pudra
  • 1 + ½ lingura lapte de soia

Vezi si: Batoane bounty vegane cu afine

Metoda de Preparare

1. Combinati faina, drojdia, sarea si zaharul intr-un bol.

2. Adaugati untul vegan si laptele de soia in cuptorul cu microunde pana se incalzeste putin. Nu trebuie sa fie fierbinte, apoi adaugati-le peste ingredientele uscate.

3. Framantati un aluat elastic care nu se lipeste de maini (cam 3-4 minute).

4. Ungeti cu ulei un bol si puneti bila de aluat in bol, acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati sa creasca 1 ora.

5. Dupa aceea, pudrati masa de lucru cu faina si intindeti aluatul intr-un dreptunghi mare. Turnati untul vegan pe centru, si intindeti bine peste tot.

6. Amestecati zaharul brun cu scortisoara si presarati cu o lingura deasupra untului de pe aluat.

7. Rulati aluatul pe lungime cat de strans puteti, (intr-o forma de tub).

8. Folositi ata dentara sau un cutit zimtat si taiati 12 rulouri cu scortisoara, taiati capetele daca sunt neuniforme.

9. Ungeti o tava cu ulei si asezati rulourile cu scortisoara de post in tava, (lasati spatiu intre ele. Acoperiti si lasati-le sa creasca inca 1 ora.

10. Preincalziti cuptorul la 180°C. Periati rulourile deasupra si pe margini cu unt vegan topit.

12. Puneti tava neacoperita in cuptor pentru 25 de minute pana devin frumos rumenite deasupra.

13. Scoateti din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin. Amestecati ingredientele pentru glazura intr-un bol si stropiti deasupra delicioaselor rulouri cu scortisoara de post.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy