Rulouri cu Scortisoara de Post – Cinnamon Rolls Vegane

0 2,521

Am facut rulouri cu scortisoara de post si sunt atat de pufoase si aromate. Aceste rulouri cu scortisoara nu necesita mult efort si se fac usor. Sunt minunate alaturi de o cafea fierbinte.

Rulouri cu Scortisoara de Post / Cinnamon Rolls

Rulouri cu Scortisoara de Post

Imi era teama sa incerc aceasta reteta pentru ca am avut impresia ca se fac greu dar chiar nu a fost deloc greu. Intr-adevar iti ia timp sa prepari aluatul, deoarece trebuie sa creasca dar merita tot efortul. Trebuie sa lasati aluatul pentru rulouri cu scortisoara de post sa dospeasca in jur de doua ore.

Eu m-am inspirat dintr-o reteta vegana si o voi pregati ori de cate ori vreau un acompaniament pentru cafeaua mea de dimineata. Mie personal mi-au adus un zambet pe fata si sper sa va aduca si voua.

Cum Faci Rulouri cu Scortisoara de Post?

Ingredientele si metoda de preparare le gasiti la finalul paginii. Pentru a taia rulourile fara probleme puteti folosi un cutit bine ascutit, de preferabil cu zimti sau o ata dentara. Eu prefer sa nu le tai foarte groase deoarece cresc prea mult si nu au o forma draguta.

Incearca si: Rulouri cu scortisoara si afine

Cum se Depoziteaza?

Acoperiti-le si lasati-le la temperatura camerei pentru 2-3 zile sau 1 saptamana la frigider.

Le puteti tine acoperite la temperatura camerei pentru 2-3 zile, sau acoperite in frigider pentru 1 saptamana.

RULOURI CU SCORTISOARA DE POST

Aluat

  • 375g faina pentru toate scopurile
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 45g unt vegan (reteta aici)
  • 2 linguri zahar
  • 240ml lapte de soia

Umplutura

  • 56g unt vegan (topit)
  • 150g zahar brun
  • 1 lingura scortisoara macinata

Uns

  • 30g unt vegan

Glazura

  • 120g zahar pudra
  • 1 + ½ lingura lapte de soia

Vezi si: Batoane bounty vegane cu afine

Metoda de Preparare

1. Combinati faina, drojdia, sarea si zaharul intr-un bol.

2. Adaugati untul vegan si laptele de soia in cuptorul cu microunde pana se incalzeste putin. Nu trebuie sa fie fierbinte, apoi adaugati-le peste ingredientele uscate.

3. Framantati un aluat elastic care nu se lipeste de maini (cam 3-4 minute).

4. Ungeti cu ulei un bol si puneti bila de aluat in bol, acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati sa creasca 1 ora.

5. Dupa aceea, pudrati masa de lucru cu faina si intindeti aluatul intr-un dreptunghi mare. Turnati untul vegan pe centru, si intindeti bine peste tot.

6. Amestecati zaharul brun cu scortisoara si presarati cu o lingura deasupra untului de pe aluat.

7. Rulati aluatul pe lungime cat de strans puteti, (intr-o forma de tub).

8. Folositi ata dentara sau un cutit zimtat si taiati 12 rulouri cu scortisoara, taiati capetele daca sunt neuniforme.

9. Ungeti o tava cu ulei si asezati rulourile cu scortisoara de post in tava, (lasati spatiu intre ele. Acoperiti si lasati-le sa creasca inca 1 ora.

10. Preincalziti cuptorul la 180°C. Periati rulourile deasupra si pe margini cu unt vegan topit.

12. Puneti tava neacoperita in cuptor pentru 25 de minute pana devin frumos rumenite deasupra.

13. Scoateti din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin. Amestecati ingredientele pentru glazura intr-un bol si stropiti deasupra delicioaselor rulouri cu scortisoara de post.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy