Tort de Morcovi de Post, Ideal Pentru Masa de Pasti

0 1,680

Cel mai moale si delicios Tort de Morcovi de Post pe care l-am incercat vreodata!  Este usor de preparat si poate fi facut si sub forma de briose. Trebuie neaparat sa il incercati si voi.

Tort de Morcovi de Post

Tort de Morcovi de Post, Ideal Pentru Masa de Pasti

A sosit Pastele si m-am gandit sa pregatesc un tort de morcovi de post, facut cu migdale, morcovi rasi si crema de branza vegana. Ca decor puteti folosi orice are legatura cu tema de Pasti. Spre exemplu, oua de ciocolata, morcovi din martipan sau iepurasi.

Tort de Morcovi – Usor, Simplu si Delicios

Nu imi place pasca si aleg sa o inlocuiesc cu un tort de morcovi rapid, fara oua si lactate. Imi doream de foarte mult timp sa impartasesc cu voi aceasta reteta. Iar acum cred ca este momentul potrivit deoarece cu siguranta aveti nevoie de idei pentru masa de Pasti.

Morcovii nu numai ca face tortul moale dar il si pastreaza asa pentru cateva zile. Daca este depozitat corespunzator, va puteti bucura de acest tort de morcovi de post, pentru 3-4 zile.

Vrei Mai Multe Idei de Prajituri Vegane?

Tort de ciocolata vegan

Tort de vanilie vegan

Prajitura Oreo fara coacere

Prajitura cu ciocolata fara coacere

Carrot Cake Reteta Simpla Este

  • Vegana
  • Moale
  • Pufoasa
  • Umeda
  • Sanatoasa
  • Incredibil de delicioasa
  • Nu contine oua si lapte

TORT DE MORCOVI DE POST

Tort de Morcovi de Post, Ideal Pentru Masa de Pasti

Ce parere ai despre acest tort de morcovi de post? Il vei face? Spune-mi asta in sectiunea de comentarii si distribuie reteta! Orice distribuire ma ajuta sa continui sa gatesc pentru voi, multumesc!

Ingrediente

  • 250g morcovi rasi
  • 125g unt vegan la temperatura camerei sau ulei de cocos
  • 100g zahar sau inlocuiti cu sirop de artar
  • 1 lingurita extract de vanilie (sau mai mult dupa gust)
  • 2 oua de in (2 linguri seminte de in macinate + 6 linguri apa fierbinte)
  • 125g faina universala sau fara gluten
  • 1 + ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara
  • 100g migdale macinate
  • 1 lingurita otet din cidru de mere
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare

Pentru crema de branza

  • 400g Crema de branza vegana
  • 140g zahar pudra
  • Putin suc de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie

Metoda

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu ulei o tava de tort cu diamentrul de 20cm.

2. Decojiti morcovii si dati pe razatoare. Bateti untul cu zaharul, sarea si vanilia pana obtineti un amestec cremos. Incorporati morcovii rasi si ouale de in.

3. Cerneti faina cu sarea, scortisoara si praful de copt. Adaugati si otetul, migdalele si bicarbonatul de sodiu. Amestecati cat sa se combine impreuna.

4. Turnati amestecul in tava pregatita, unformizati si coaceti pentru 35-40 de minute.

5. Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca in timp ce faceti crema.

6. Adaugati toate ingredientele necesare intr-un bol si mixati bine.

7. Taiati prajitura pe jumatate si adaugati crema de branza la mijloc. Apoi decorati exteriorul tortului de morcovi cu crema de branza si alte decoratiuni din martipan sau ciocolata la alegere.

Crema de branza vegana este absolut optionala, o puteti inlocui cu o crema de cocos cu vanilie sau orice altceva considerati ca ar merge bine peste acest carrot cake.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy