Paine Naan Cu Usturoi Si Unt Vegan

0 4,675

Cum se face paine naan cu usturoi de post? Aceasta reteta vegana este perfecta pentru a obtine lipie naan pufoasa. Acest preparat se face in restaurantele Indiene si este super usor de facut acasa. Este acompaniamentul perfect pentru orice tip de curry picant.

Paine Naan cu Usturoi si Unt Vegan

Paine Naan Cu Usturoi Si Unt Vegan

Am crescut intr-o familie unde totul s-a preparat de la zero iar acum locuind in India, am avut sansa sa invat o multime de retete noi precum aceasta paine naan cu usturoi.

Ce este defapt painea naan? Este un tip de lipie subtire facuta din faina, sare, apa, iaurt si drojdie sau praf de copt, coapta in cuptoarele traditionale Indiene cilindrice facute din lut in strat gros denumite tandoor.

In Romania nu avem un asemenea cuptor la indemana dar din fericire se pot face cu usurinta si la tigaie. Acestea se pot face si in varianta vegana fara lactate si cu faina fara gluten pentru cei cu intoleranta la grau.

Reteta pentru: (paine naan fara gluten).

Idei de Curry Pentru Lipii Indiene

Curry de conopida

Curry de ciuperci

Tocanita de legume cu tofu

Curry de naut Tikka Masala

Butter chicken vegan

Tocanita Indiana cu cartofi si mazare

Reteta De Paine Naan Usoara

Lipiile naan, spre deosebire de multe alte lipii Indiene, se prepara cu drojdie activa. Drojdia activa ii painii naan o textura pufoasa si moale. Asigurati-va ca folositi apa calduta si veti un aluat perfect pentru cea mai buna paine naan cu usturoi si unt.

Dupa framantare, lasati aluatul sa creasca intr-un loc cald la fel cum procedati si cu alte aluaturi de paine. De indata ce a crescut, faceti bile potrivit de mari si intindeti-le pe o suprafata pudrata cu faina.

INGREDIENTE

  • 3.5 cani faina universala
  • 2.5 lingurite drojdie uscata activa
  • 1 lingurita zahar
  • 118ml lapte vegan (caldut)
  • 1 cana de apa + ½ daca cere faina (calduta)
  • 1 lingura ulei

PENTRU TOPPING

  • 1 lingura unt vegan (puteti inlocui cu ulei de masline)
  • 6 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 2 linguri patrunjel sau coriandru (tocat)

MOD DE PREPARARE

1. Puneti drojdia intr-un bol mare sau in bolul unei mixer pentru framantat aluaturi. Adaugati zaharul, laptele caldut, si ½ cana de apa calduta. Amestecati putin, acoperiti si lasati sa stea cel putin 5 minute pentru a se activa drojdia.

2. Adaugati faina si sarea in bol apoi incepeti sa framantati adaugand cate putina apa calduta la nevoie pana cand obtineti o bila elastica si putin lipicioasa. S-ar putea sa nu fie nevoie de toata apa, asadar puneti cu grija.

3. Ungeti aluatul cu putin ulei, acoperiti bolul si lasati sa dospeasca pentru 1 ora la loc caldut.

4. Dupa dospire, pudrati masa de lucru cu faina si framantati putin. Rupeti 8 bile egale, acoperiti si lasati sa stea 15 minute.

5. Intre timp, pregatiti amestecul de unt si usturoi astfel: Incalziti untul cu usturoiul intr-un vas mic la foc mediu mic pana cand aroma usturoiului s-a infuzat in unt si incepe sa miroasa placut. Atentie sa nu il ardeti. Stingeti focul si adaugati patrunjel tocat.

6. Intindeti painea naan in forma ovala subtire. Puneti painea intr-o tigaie non aderenta incinsa la foc mediu si asteptati sa se formeze bule de aer deasupra. Cand aluatul pare uscat, intoarceti pe cealalta parte si gatiti pana devine usor rumenita, in jur de 2 minute pe fiecare parte.

7. Puneti delicioasa paine naan pe un grilaj si periati amestecul de unt si usturoi pe o singura parte. Le puteti pastra intr-un cos acoperite cu un prosop de bucatarie si se pot reincalzi in cuptor inainte de servire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy