Alimente Pentru Ficat Gras: Top 6 Alimente Benefice si 6 Alimente de Evitat

0 854

Corpul stocheaza grasimi in multe zone pentru energie. Ficatul este format partial din grasime. Totusi, daca continutul de graisme in ficat este prea mare, acesta ar putea fi un semn al bolii de ficat gras. Schimbarile in dieta sunt primul pas pentru aceasta boala. Deci ce alimente pentru ficat gras sunt recomandate de catre specialisti?

Vezi si: Ceaiuri pentru pancreas si ficat

Alimente Pentru Ficat Gras: 6 Alimente Benefice

Exista doua tipuri majore de boli ale ficatului gras – ficat gras alcoolic si ficat gras nonalcoolic. Ficatul gras afecteaza o multime de oameni si este una dintre cele mai cunoscute boli care distrug ficatul. Ficatul gras nonalcoolic este cel mai comun tip diagnosticat in oamenii obezi sau sedentari si cei care consuma o dieta extrem de procesata. Arunca o privire mai jos la lista cu alimente pentru ficat gras.

Dieta Pentru Steatoza Hepatica

O dieta pentru ficat gras ar trebui sa includa o varietate de alimente.

Reducerea aportului caloric, consumul mare de fibre, si alimentele sanatoase sunt primul punct bun de pornire. Daca consumati alimente care contin carbohidrati complecsi, fibre si proteine va puteti lua energia necesara si promova satietatea.

Alimentele care reduc inflamatia sau ajuta corpul sa isi repare celulele sunt si ele foarte importante.

Unii oameni aleg sa urmeze anumite planuri dietare, precum cele bazate pe plante sau dieta Mediteraneana. Un nutritionist va poate ajuta sa alegeti alimente pe gustul vostrul, in functie de simptome si starea de sanatate.

Pe langa aceste orientari de baza, anumite alimente ar putea fi foarte benefice in cazul pacientilor cu boli de ficat gras. Lista alimentelor permise si interzise le puteti viziona in videoclipul de mai jos.

Urmariti videoclipul pana la final pentru a avea o idee despre cum puteti incepe si nu uitati sa va abonati canalului de YouTube pentru mai multe informatii asemanatoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy