Cheesecake Vegan cu Mure si Lamaie

0 1,285

Cheesecake vegan cu mure si lamaie – acest cheesecake copt fara lactate si oua este usor de facut si are un gust uimitor! Este desertul ideal pentru vara! Il pregatesc cu mure, sau afine si iese perfect de fiecare data.

Cheesecake Vegan cu Mure si Lamaie

Cheesecake Vegan cu Mure si Lamaie

Imi plac fructele de padure si le folosesc des la multe retete, precum acest cheesecake vegan cu mure si lamaie. Este un desert racoros, cremos si perfect pentru zile de nastere sau ocazii festive. Trebuie sa il incercati si voi dragilor!

Am facut umplutura pentru cheesecake cu mure si lamaie din silken tofu, caju si crema de cocos (grasimea de la suprafata laptelui de cocos), putina faina si amidon de porumb care a inlocuit cu success ouale si bineinteles multaaa zeama de lamaie pentru un gust acrisor.

Nu va faceti griji in privinta gustului de tofu, acesta nu are nici-o influenta asupra gustului, il adaugam pentru ca ne ajuta sa obtinem o textura fina, are putine grasimi si ofera proteine ca bonus! Folositi silken tofu tare la prepararea acestui desert.

Incercati si:

Cheesecake vegan cu avocado si lime

Tarta cu ciocolata si portocale

Cheesecake cu capsuni raw vegan

Prajitura Oreo fara coacere

Cheesecake cu Mure si Lamaie Vegan / de Post

Cheesecake Vegan cu Mure si Lamaie

Ingrediente

Baza:

  • 250 g biscuit digestivi vegani (sau alta varietate de biscuiti vegani)
  • 100 g unt vegan (grasime tartinabila la pachet, nu margarina)

Umplutura:

  • 80g (1/2 cana) caju crud inmuiat in apa 30 de minute
  • 450 g silken tofu tare (excesul de apa este complet scurs)
  • 280 ml (1 cana + 3 linguri) crema de cocos, (smanatana de cocos)
  • Coaja de la 2 lamai rasa fin
  • 120 ml (1/2 cana) suc de lamaie proaspat stors (cam 3-4 lamai)
  • 200 g (1 cana) zahar tos
  • 30 g (1/4 cana) faina alba
  • 20 g (2 linguri) amidon de porumb
  • 1 lingura extract de vanilie
  • ½ lingurita sare

Topping de Mure

  • 250g mure proaspete
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 2 linguri de apa separate
  • 50 g (1/4 cana) zahar
  • 2 linguri amidon de porumb

Mod de preparare 

Pentru a obtine cel mai bun cheesecake vegan cu mure si lamaie, va recomand sa il lasati sa stea la rece peste noapte.

1. Preincalziti cuptorul la 180°C.

2. Zdrobiti biscuitii pana devin ca o pudra apoi transferatii intr-un bol si adaugati untul vegan topit. Ar trebuie sa fie asemanator cu nisipul ud. Presati amestecul cat mai uniform pe fundul unei tavi rotunde cu diametrul de 20cm.

3. Coaceti baza in cuptorul preincalzit pentru 10 minute apoi scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.

4. Pentru a pregati umplutura, puneti caju inmuiat si scurs intr-un blender urmat de silken tofu, crema de cocos, coaja si sucul de lamaie, zaharul, faina, amidonul de porumb, extractul de vanilie si sarea apoi blendati pana cand obtineti un amestec perfect fin. Lasati sa stea 5 minute.

5. Intre timp, infoliati fundul tavii cu un strat dublu de folie de aluminiu; tava va sta in apa asa ca asigurati-va ca tava este suficient de inalta astfel incat apa sa nu patrunda in interior. Incalziti apa intr-un vas.

6. Turnati amestecul peste baza apoi loviti usor de masa pentru a scoate aerul. Puneti tava rotunda intr-o tava mai intinsa si turnati apa fiarta in tava pana ajunge la jumatatea marginilor sale.

Cheesecake vegan cu mure si lamaie – acest cheesecake copt fara lactate si oua este usor de facut si are un gust uimitor!

7. Coaceti cheesecake-ul pentru 1 ora. Cand este gata ar trebuie sa fie intarit dar inca flexibil la atingere. Opriti cuptorul dar lasati tava acolo sa se raceasca 1 ora, dupa aceea il puteti lasa la rece peste noapte.

8. Cat timp se raceste in cuptor preparati topping-ul de mure, puneti murele si restul ingredientelor intr-o cratita. Fierbeti 5 minute pana cand murele s-au inmuiat apoi incorporati amidonul de porumb si cele 2 linguri de apa, continuati sa fierbeti inca 1 minut amestecand continuu pana se ingroasa.

9. Stingeti focul, lasati sa se raceasca apoi dati la frigider peste noapte.

10. Dupa s-a racit peste noapte la frigider, scoateti din tava cu grija apoi turnati topping-ul de mure si intindeti uniform si sunteti gata sa serviti cel mai bun cheesecake vegan cu mure si lamaie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy