Budinca de Tapioca cu Mango

0 2,261

Budinca de tapioca cu mango este un desert vegan cremos si delicios preparat cu perle de tapioca, lapte de cocos si mango. Este un desert racoros de vara fara gluten si fara zahar care se face foarte usor.

Budinca de Tapioca cu Mango

Perlele de tapioca sunt surse bogate de carbohidrati care ofera energie, motiv pentru care oamenii din Asia prepara budinca de tapioca cu mango dupa ce tin posturi religioase.

Am preparat budinca de tapioca inspirandu-ma dintr-o reteta de budinca de orez cu mango la fel de buna. Combinatia dintre mango si lapte de cocos este super buna si merge de minune la budinca de tapioca fara zahar.

Incearca si alte retete cu Mango:

Tarta raw vegan cu mango

Budinca de chia cu mango

Inghetata cu mango si lapte de cocos

Am folosit o combinatie de lapte de cocos si lapte de migdale pentru a nu masca gustul aromat de mango si perle de tapioca de marime medie. De asemenea, daca nu aveti lapte de cocos sau doriti sa omiteti laptele de cocos atunci puteti prepara budinca de tapioca cu lapte de migdale sau soia.

Ingredientele Necesare Pentru 4-5 Portii

  • ½ cana, 200g tapioca
  • ½ cana, 120ml apa
  • ¾ cana, 177ml lapte de cocos
  • 1 + ¼ cani, 300ml lapte de migdale
  • ¾ cana pulpa de mango
  • 1/3 cana zahar, daca nu vi se pare suficient de dulce, eu l-am omis

Pentru garnisit

  • 2-3 frunze de menta
  • Fulgi de cocos

Instructiuni

1. Spalati bine tapioca pentru a indeparta impuritatile apoi inmuiati in apa 1-2 ore.

2. Puneti laptele de migdale si apa intr-un vas si aduceti-l la punctul de fierbere la foc mare. Cand a inceput sa fiarba, reduceti focul la minim.

3. Adaugati tapioca inmuiata si laptele de cocos apoi amestecati.

4. Fierbeti perlele de tapioca la foc mic pana devin translucide. O sa va ia in jur de 8-9 minute. Amestecati frecvent astfel incat sa nu se lipeasca de fundul vasului.

5. Adaugati pulpa de mango in vasul unui blender si amestecati pana obtineti un piure fin.

6. Acum este momentul sa puneti zaharul daca folositi. Amestecati bine si continuati sa fierbeti 2-3 minute. Sariti peste acest pas daca omiteti zaharul.

7. Dupa ce s-a fiert tapioca, stingeti focul, lasati sa se racoreasca putin apoi adaugati mango si incorporati cu o spatula.

8. Dati budinca de tapioca cu mango la frigider pentru 1-2 ore apoi serviti garnisiti cu frunze de menta si fulgi de cocos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy