Conopida Pane La Cuptor in Stil American

1 7,624

Aceasta conopida pane la cuptor este o reteta sanatoasa, crocanta si foarte usor de facut! In plus, nu contine gluten, este delicioasa si poate fi servita ca aperitiv pentru mesele festive.

Conopida Pane la Cuptor in Stil American

 

Aceste “aripioare” de conopida pane la cuptor sunt picante si alternativa perfecta la pui pentru vegani si vegetarieni.  Sunt imbracate intr-un aluat condimentat si servite cu un sos buffalo care ii da atat de multa savoare si textura sau intr-un taco, sandwich, sau alaturi de o salata.

Am ales sa pun aripioarele de conopida la cuptor, deoarece cele prajite in ulei devin lipicioase si nu sunt deloc bune pentru sanatate. In plus, conopida nu contine multe calorii, deci gatite in acest fel nu va poate sabota silueta.

Cum Se Face Conopida Pane

Conopida Pane La Cuptor in Stil American

 

Desfaceti cu mana buchetele de conopida, deoarece cutitul poate lasa in urma multe bucatele. Pentru a face conopida la cuptor fara gluten, am ales o faina fara gluten in locul celei obisnuite.

Puteti folosi lapte de migdale, caju, soia sau ovaz. Trebuie sa va asigurati ca laptele ales este neindulcit, deoarece poate afecta gustul preparatului.

Sosul buffalo l-am gasit pe Emag sub denumirea de Frank’s Buffalo Wings fara gluten, este potrivit pentru vegani si vegetarieni!  Puteti adauga si putina aroma aluatului cu usturoi pudra. Nu va recomand sa folositi usturoi ras deoarece se poate arde in timpul coacerii.

Vezi si: Chiftele vegane din naut la cuptor

CONOPIDA PANE LA CUPTOR

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • ½ cana faina fara gluten (folositi universala daca nu vreti fara gluten)
  • ½ cana lapte vegan neindulcit
  • 2 lingurite usturoi pudra
  • 1 lingurita paprika afumata
  • ¼ lingurita sare
  • ½ cana sos Frank’s Buffalo Wings (acesta imi place mie dar puteti alege alt sos similar)
  • 2 linguri unt vegan topit sau ulei de cocos

Pregatiti si un desert fara coacere: Prajitura cu ciocolata fara coacere

Metoda de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 230 °C.

2. Rupeti conopida in buchetele potrivit de mari.

2. Intr-un bol mare, adaugati faina, laptele, paprika afumata, usturoiul si sarea apoi amestecati bine.

3. Adaugati conopida si imbracati-o bine in aluat. Alternativ puteti pune aluatul intr-o punga cu fermoara impreuna cu conopida.

4. Transferati conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute. Intoarceti conopida pane pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire.

5. Intre timp, adaugati sosul buffalo si untul topit intr-un bol mic si amestecati bine.

6. Periati acest amestec peste conopida si continuati sa coaceti inca 20 de minute.

7. Serviti conopida pane calda cu maioneza vegana sau un dressing la alegere.

1 Comentariu
  1. hofer gheorghe spune

    grozave

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy