Briose cu Capsuni si Fulgi de Ovaz

0 1,631

Reteta de briose cu capsuni si ovaz este delicioasa si usor de facut in doar 15 minute. Sunt moi, pufoase si pline de capsuni proaspete. Briosele acestea sunt ideale pentru micul dejun sau de luat la pachet.

Briose cu Capsuni de Casa

Imi place sa am micul dejun pregatit deja, deoarece urasc sa pierd timpul gandindu-ma la ce sa pregatesc. Acum capsunile sunt in sezon si mi-am pregatit de seara briose cu capsuni pentru micul dejun ca sa pot avea mai mult timp pentru a ma pregati sa incep ziua.

Eu pregatesc mai mereu cheesecake raw vegan cu capsuni ca desert usor de vara. De data aceasta am vrut un desert care sa mearga in orice moment al zilei. Partea buna este ca aceasta reteta de briose cu capsuni este usoara, gustoasa si o puteti prepara oricand doriti un desert rapid si bun.

Incercati si alte retete

Briose cu fulgi de ovaz si banane

Briose cu ovaz si merisoare

Cum Facem Cele Mai Simple Briose cu Capsuni

Briose cu Capsuni si Fulgi de Ovaz

Nu va limitati la capsuni, puteti pune si alte fructe precum afine, piersici sau prune! Este reteta ideala pentru sezonul de vara in care avem disponibile fructe proaspete din belsug.

Pentru a face acese briose cu fulgi de ovaz si capsuni aveti nevoie de doar cateva ingrediente de baza:

Lapte de soia – va recomand sa folositi lapte de soia deoarece se apropie cel mai mult de proteina laptelui de vaci. Daca folositi alt tip de lapte vegetal, riscati sa nu sa se coaguleze in combinatie cu otetul.

Otet din cidru de mere – Acesta va fi ingredientul care ajuta la coagularea laptelui de soia.

Zahar – Am folosit zahar alb, dar il puteti inlocui cu zahar brun sau zahar de cocos daca doriti.

Extract de vanilie sau Pasta de vanilie – adauga o aroma deosebita brioselor cu fulgi de ovaz.

Capsuni – cele romanesti proaspete sunt mai dulci si mai bune dar puteti pune si capsuni congelate.

Fulgi de ovaz – i-am pulsat in blender pentru cateva secunde doar cat sa se sfarame putin.

Faina – am folosit faina alba universala la aceasta reteta.

Praf de copt

Ulei vegetal

Un praf de sare – pentru a imbogati aromele

Daca folositi capsuni congelate in locul celor proaspete, trebuie sa le tineti la congelator pana preincalziti cuptorul si apoi sa le incorporati in inainte de a le coace. Procedand astfel, capsunile isi vor pastra forma si nu se vor topi definitiv in timpul coacerii.

Mod de Preparare Briose cu Capsuni si Fulgi de Ovaz

Ingrediente

  • 1 cana lapte de soia
  • 1 lingura otet din cidru de mere
  • 1/3 cana zahar
  • 1/3 cana ulei vegetal
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 cana capsuni proaspete
  • 1/3 cana fulgi de ovaz, macinati fin
  • Un praf de sare

Instructiuni

1. Preincalziti cuptorul la 170°C. Puneti forme de hartie intr-o tava pentru briose sau hartie de copt.

2. Spalati si tocati capsunile in bucatele. Presarati deasupra 1 lingurita de zahar, amestecati si lasati sa stea 10 minute.

3. Intr-un bol, combinati 1 cana de lapte de soia cald cu 1 lingurita de otet din cidru de mere. Amestecati bine si lasati sa stea cateva minute.

4. Intr-un bol separat, amestecati 1/3 cana de zahar cu 1/3 cana de ulei vegetal si 1 lingurita cu extract de vanilie. Adaugati amestecul de otet si lapte de soia apoi amestecati astfel incat sa se combine toate ingredientele.

5. In alt bol, puneti cele 2 cani de faina, 2 lingurite praf de copt si un praf de sare. Cerneti deasupra ingredientelor umede si incorporati incet cu ajutorul unei spatule pana cand nu se mai vad urme de ingrediente uscate.

6. La final, puneti capsunile si ovazul. Amestecul va fi gros, dar daca vi se pare exagerat de gros mai adaugati putin lapte.

7. Luati din aluat cu o lingura si puneti in tava pregatita. Umpleti formele pana la un sfert din inaltime si continuati astfel pana cand terminati tot amestecul.

8. Dati tava cu briose in cuptorul preincalzit si coaceti la 170°C pentru 25 de minute. Verificati centrul cu o scobitoare si mai lasati-le 2-3 minute daca ramane nu sunt facute bine.

9. Dupa ce s-au copt, scoateti tava din cuptor si transferati briosele pe un grilaj. Lasati-le sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra daca doriti.

10. Depozitati briosele ramase intr-un recipient inchis etans la frigider pana la 3 zile. Gustul acestor briose cu capsuni este si mai bun pe masura ce se racesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy