Mousse de Capsuni | Aerat, Usor si Simplu!

0 2,187

 

Cel mai usor si aerat Mousse de Capsuni pentru un desert ideal de vara cremos si delicios! In plus, necesita doar cateva ingrediente si este perfect si pentru vegani! V-am spus ca nu contine zahar rafinat?!

Mousse de Capsuni | Aerat, Usor si Simplu!

Mousse de Capsuni | Aerat, Usor si Simplu!

Sezonul capsunilor a sosit in mod oficial iar eu m-am pus pe cules capsunile din gradina mamei. Am ales sa fac un mousse de capsuni  cremos a carui textura pur si simplu se topeste in gura.

Multe retete traditionale de mousse din fructe contin mult zahar si lactate, dar aceasta reteta nu contine lactate, gluten, aditivi, etc. In plus, este atat de usor de facut si sunt sigura ca iti va placea si tie!

Aceasta reteta este atat de buna incat cu siguranta nimeni nu isi va da seama ca este un desert vegan.

Mousse de Capsuni | Aerat, Usor si Simplu!

Ingrediente Necesare Pentru Mousse de Capsuni

Mousse de Capsuni | Aerat, Usor si Simplu!

Capsuni proaspete: Bineinteles ca nu mai are nevoie de introducere! 😀

Pudra agar agar: Este un tip de gelatina vegetala care ne va ajuta sa obtinem consistenta dorita.

Sirop de artar: Am inlocuit zaharul rafinat cu sirop de artar dar se poate inlocui cu sirop de agave, sirop de curmale sau sirop din malt de orez.

Silken tofu: Am ales sa folosesc silken tofu in locul cremei de branza vegana deoarece are o aroma mai blanda si contine mai putine calorii.

Extract de vanilie si suc de lamaie: Vanilia este un plus minunat in acest desert iar sucul de lamaie taie din dulceata si ajuta la stabilizarea mousse-ului.

Aquafaba: Este ultimul nostru ingredient secret!

Incearca Budinca de avocado cu ciocolata sau Mousse de ciocolata vegan

Ce Este Aquafaba?

Mousse de Capsuni | Aerat, Usor si Simplu!

Ei bine, este apa de naut din conserva sau apa in care a fiert nautul, aceasta poate fi mixata si se transformata in frisca vegetala. Acest lichid miraculos a devenit extrem de util pentru vegani deoarece imita albusurile de oua. Puteti face frisca, maioneza si alte preparate precum meringue si chiar mousse de capsuni!

Vezi: Maioneza Vegana cu Aquafaba

Cum se Face Mousse de Capsuni

Acest mousse cu aquafaba este aerat, usor, cremos, sarac in calorii, vegan, fara gluten, fara zahar rafinat si oua. Se mixeaza foarte rapid urmand instructiunile de mai jos.

Ingrediente

  • 200g capsuni tocate
  • 1 lingurita pudra agar agar
  • 3 linguri sirop de artar
  • 185g silken tofu (scurs)
  • 60 ml aquafaba (apa de naut din conserva sau apa in care a fiert)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita suc de lamaie

Metoda de Preparare

1. Adaugati capsunile spalate si tocate intr-o cratita. Puneti pudra agar si siropul de artar apoi fierbeti la foc mic pentru 3 minute. Transferati imediat in blender sau robot de bucatarie.

2. Procesati silken tofu, amestecul de capsuni si extractul de vanilie pana devine un amestec fin si cremos. Puneti deoparte dar nu indepartati amestecul din blender.

3. Puneti 60 ml de apa de naut/aquafaba intr-un bol curat si mixati cu un mixer de mana pentru 5 minute.

4. Dupa cele 5 minute, adaugati sucul de lamaie si continuati sa mixati 1-2 minute. Este gata daca s-au format varfuri tari si este suficient de tare incat sa nu se mai scurga din bol.

5. Mixati din nou 1-2 minute amestecul de capsuni si tofu, deoarece s-a mai intarit din cauza gelatinei. Apoi incorporati aquafaba cu grija, nu amestecati prea mult doar suficient cat sa se combine.

6. Turnati in pahare de sticla si puneti la frigider pentru 4-5 ore, la congelator pentru 45 – 60 de minute sau refrigerati peste noapte.

7. Acest mousse de capsuni poate fi pastrat la frigider pentru 3-4 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy