Hummus cu Ardei Copt – O Bunatate Pentru Intreaga Familie

0 2,150

Acest hummus cu ardei copt este cremos, bogat si are o aroma deosebita. Este cel mai divin hummus din toate timpurile si se poate intinde pe paine sau folosit ca dip.

Hummus cu Ardei Copt Delicios si Cremos

Imi place aceasta combinatie de hummus cu ardei copt, ii da o aroma deosebita si nu are cum sa nu fie pe placul tuturor. Daca si tu esti un iubitor de hummus la fel ca si mine atunci sunt convinsa ca vei incerca si aceasta varianta super buna.

Imi place sa il mananc cu felii de castraveti sau morcovi ca gustare. Eu si familia mea am tot mancat acest hummus deoarece ne place aroma pe care o da ardeiul copt.

Cum Sa Faci Hummus cu Ardei Copt

Nu este greu de facut. Adica, prepararea oricarui hummus este de obicei super usor de facut, dar aceasta reteta contine ardei copt si va dura putin mai mult sa il preparati dar va asigur ca merita.

Cocerea ardeilor copti se poate face in cuptor, unde puteti indeparta codita, semintele si partile nedorite apoi taiati fasii mari si puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti pentru 25 de minute.

Dupa ce s-au copt, transferati intr-un bol apoi acoperiti si lasati ardei sa stea in bol in jur de 15 minute. Acest pas va ajuta sa indepartati coaja mult mai usor.

Apoi va trebui sa inmuiati usturoi in suc de lamaie proaspat stors pentru cateva minute. Acest lucru va taia putin din gustul de usturoi crud.

Scurgeti o conserva de naut apoi puneti nautul in robotul de bucatarie urmat de usturoi si lamaie, tahini si ardeiul copt curatat de coaja. Procesati cateva secunde cat sa se combine.

Apoi puneti sare dupa gust, chimen, paprika, piper cayenne si putin ulei de masline apoi continuati sa procesati cateva minute pana devine un amestec cremos.

Mai Multe Retete de Pasta de Naut

Hummus cu Avocado

Hummus cu Sfecla Rosie

Hummus cu Usturoi Copt 

Hummus cu Ciocolata

Ingrediente

  • 2 ardei grasi rosii, (copti)
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi, (zdrobiti)
  • 425 g naut la conserva, (scurs)
  • 80 grame tahini
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita chimen macinat
  • ½ lingurita paprika
  • 1/8 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita ulei de masline extra-virgin (pentru stropit deasupra)

Metoda de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 230 ° C.

2. Taiati ardeiul in fasii mari apoi indepartati semintele si cotorul. Puneti fasiile ardei cu coaja in sus pe o tava tapetata cu hartie de copt.

3. Coaceti in cuptorul preincalzit la 230C 25-30 de minute.

4. Scoateti din cuptor apoi puneti-l  intr-un bol apoi si acoperiti cu folie. Lasati sa stea acoperit15 minute apoi indeparati coaja.

5. Amestecati usturoiul si sucul de lamaie intr-un bol apoi lasati sa stea cateva minute.

6. Adaugati nautul in robotul de bucatarie impreuna cu usturoiul amestecat cu sucul de lamaie, tahini si ardeiul copt. Amestecati putin cat sa se zdrobeasca ingredientele.

7. Adaugati sare, chimen, piper si ulei de masline, apoi amestecati din nou pana cand devine cremos.

8. Transferati intr-o farfurie si stropiti cu putin ulei de masline si presarati cateva seminte de susan si patrunjel proaspat tocat peste deliciosul hummus cu ardei copt.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy